Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH

Potres magnitude 3,6 po Richteru pogodio područje kod Zenice: 'Osjetio se jako, namještaj se ljuljao'

Screenshot/EMSC
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.07.2024.
u 12:27

Potres se dogodio u 12:19 sati po lokalnom vremenu 17 kilometara sjeverno od Zenice i na dubini od 9 kilometara.

Slabiji potres pogodio je u utorak nešto iza podneva središnje dijelove Bosne i Hercegovine, a prema dostupnim informacijama nije prouzročio ozbiljnije posljedice. Prema informacijama Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar potresa bio je na 17 kilometara sjeverno od Zenice, na dubini od oko devet kilometara. Izmjerena jakost potresa po Richterovoj ljestvici bila je magnitude 3,6.

VEZANI ČLANCI

Potresi takve jakosti spadaju u kategoriju onih koji su označeni kao manji. Oni se često osjete no rijetko prouzroče materijalnu štetu. U prosjeku ih se godišnje diljem svijeta zabilježi do 50 tisuća. 'Ufff, pravo dobro strese, al sreća kratko', 'Dobro zatreslo', 'Zaljuljalo i to dobro', 'Osjetio se jako, 12. kat u Zenici, namještaj se ljuljao', neki su od komentara građana koji su osjetili potres.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar utunelu
utunelu
12:35 02.07.2024.

3,6 ljujao se namjestaj?Jel se vi ljudi drogirate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije