KC-KŽ ŽUPANIJA

'Potroško je za ravnatelja ŽUC-a izabran po komitetskom pristupu'

'03.04.2013., Koprivnica - Na kavi zupana s novinarima uz razgovor o aktualnostima u Zupaniji najvise su kritizirane Hrvatske vode i gradska uprava zbog manjkavosti u sustavu zastite od poplava. Osim
'Marijan Susenj/PIXSELL'
04.04.2013.
u 10:00

Ministarstvo gospodarstva ustvrdilo je da aktualni šef ŽUC-a Krešimir Janach nije u sukobu interesa, a Koren tvrdi da je zbog optužbi povukao kandidaturu

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) poručio je da Milica Fuček (SDP), predsjednica Županijske skupštine, nije mogla za danas sazvati nastavak već triput prekinute sjednice jer je prošao rok od deset dana te da po zakonu treba sazvati novu.

Poznato je da HSS, HDZ i A-HSP bojkotiraju sjednice zbog, prema njima, nelegalno provedenog natječaja za mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste i odabira Nedeljka Potroška.

Dnevni (ne)red

Točnije, činjenice da stranke na čelu sa SDP-om tu točku žele staviti u prvi plan, iako je prvotno trebala biti 34. točka dnevnog reda. Kako stvari stoje, ni danas se neće pojaviti.

- Nemamo ništa protiv Potroška, ali ne može imenovanje jedne osobe biti važnije od bilo čega drugoga. Ne može se na takav nasilan način kadrovirati, to je čisti komitetski pristup, gdje se na komitetu dogovori: Tko bude direktor Podravke? Bude Mršić. Tko bude direktor bolnice? Bude Stapar. Tko bude direktor ŽUC-a? Bude Potroško! Ne dozvoljavamo da se na takav način kadrovira - oštar je jučer bio Koren, koji je na kavu s novinarima donio i odgovor iz Ministarstva gospodarstva koje je ustvrdilo da Krešimir Janach, još uvijek aktualni šef ŽUC-a, nije bio u sukobu interesa.

- I što sad? Mediji su ga ubili i zbog svega je povukao svoju kandidaturu. Ne zagovaram nikoga, ali nedopustivo je da se čovjeka pregazi samo tako. Pozivam i ja taj DORH neka dođe u ŽUC i istraži njegovo poslovanje - dodao je župan, koji smatra da natječaj nakon izbora treba ponoviti, a do tada postaviti v.d. ravnatelja.

Pal traži smjenu Pintarića

Predsjednica Kluba vijećnika HSS-a i HDZ-a Verica Rupčić sve to je nazvala silovanjem demokracije i prozvala je M. Fuček da je ona odgovorna za stanje u Skupštini, a prima 5300 kuna bruto plaće.

Dožupan i šef županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Ivan Pal dotaknuo se i zadnjih poplava za koje isključive krivce drži Hrvatske vode i Josipa Pintarića iz đurđevačke Bistre.

- Prozivat ću ga tako dugo dok ne bude smijenjen - izjavio je Pal, dodavši da je ostao zabezeknut kada je čuo da je Pintarić u Centar 112 tek u utorak u 14.30 sati donio odluku o proglašenju redovnih mjera obrane od poplave za nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije