NALOG MUP-u

Povučena tjeralica za Zoranom Pripuzom

30.11.2002.
u 00:00

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud jučer je poslao nalog MUP-u za povlačenjem tjeralice protiv Zorana Pripuza, jednog od bivših optuženika na suđenju "zločinačkoj organizaciji", potvrdila je jučer Zinka Bardić, glasnogovornica MUP-a. Pripuz je od uhićenja "mafijaša" u studenome 1999. bio u bijegu pa mu se sudilo u odsutnosti.

Sa šestoricom okrivljenika u utorak je nepravomoćno oslobođen svih optužaba na tzv. suđenju desetljeća. Njega se teretilo da je član zločinačke organizacije, za prijevaru i iznudu nad dr. Borisom Ljahnyckim, te poticanje na ubojstvo Sphejtima Taqija. Inače, tijekom njegova trogodišnjeg bijega sudilo mu se i s "malom mafijom", gdje je bio optužen za višemilijunske prijevare i iznude. U tom je postupku nedavno pravomoćno oslobođen svih optužaba zbog nedostatka dokaza.

Pripuz je među MUP-ova lica s tjeralice dospio nakon uhićenja okrivljenika u studenome 1999. Uz njegove opće karekteristike, opis i sliku, navedeno je i da ima identičnog brata blizanaca, te da je vjerojatno naoružan i opasan. Prema riječima njegova branitelja mr. Rajka Mlinarića, Pripuz usprkos najavama još nije stigao u Zagreb. (ija)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije