AKCIJA UHIĆENJA

Pozadina otkazivanja koncerta Taylor Swift: Mladić (19) se nedavno priključio IS-u, planirao napad s još jednim

POL, Taylor Swift in Warschau
Foto: EXPA/ Newspix/ ANTONI BYSZEWSKI/FOTONEWS
1/4
08.08.2024.
u 07:22

U akciji uhićenja bio je obavljen pretres kuće 19-godišnjaka koji je bio uhićen, a zaplijenjeni su i određeni predmeti, kao i ''kemijske tvari'' koje su tamo pronađene

Tisuće fanova bilo je očajno nakon što je od organizatora koncerta stigla potvrda kako se nastup svjetski prepoznate američke pjevačice Taylor Swift neće održati, i to zbog terorističkog napada koji je bio planiran. Austrijski mediji doznali su i o čemu se točno radilo, nakon što su u srijedu ujutro u Donjoj Austriji uhićene dvije osobe.

Kako doznaje Heute, za vijest o uhićenjima u Ternitzu u blizini Neunkirchena doznalo se tek navečer, oko 22 sata, kada je koncert službeno bio i otkazan. U jutarnjim satima cijela četvrt bila je opkoljena, a deseci stanovnika morali su napustiti svoje kuće iz sigurnosnih razloga. Da je ta operacija bila povezana s koncertom Taylor Swift, potvrdili su glavni ravnatelj javne sigurnosti Franz Ruf i šef bečke policije Gerhard Pürstl. 

U akciji uhićenja inače je obavljen pretres kuće 19-godišnjaka koji je bio uhićen, a zaplijenjeni su i određeni predmeti, kao i ''kemijske tvari'' koje su tamo pronađene. Mladić je navodno radio za jednu kemijsku tvrtku, otkud se vjeruje da je uzeo određene tvari. Rođeni je Austrijanac, ali mediji navode kako njegovi roditelji vuku korijene iz Sjeverne Makedonije. Kako se neslužbeno doznaje, nekoliko tjedana ranije zakleo se na lojalnost terorističkoj organizaciji Islamska država (IS), a susjedi su za medije ispričali kako su u zadnje vrijeme primijetili promjenu u ponašanju mladića

Svoje planove o terorističkoj akciji navodno je dijelio s drugim simpatizerom putem poruka, a policija je zaključila kako bi on mogao biti izveden upravo na koncertu zbog njegovih pretraga na internetu koje su otkrili nadzorom. Dotični 17-godišnjak bio je uhićen u Beču istog dana, no nije zasad poznato kako je točno bio uključen u cijeli plan. Još su navodno tri osobe u bijegu.

POVEZANI ČLANCI:

Iako je policija osigurala sve uvjete, najavljujući kako bi zvijezdu trebali čuvati i specijalci u civilu, kao i specijalne jedinice iz Wega i Cobre, organizator je ipak odlučio kako se sva tri najavljena koncerta neće održati. 

>> VIDEO Pogledajte iz prve ruke kako izgleda let novim avionom CA: Putnike počastili i simboličnom poslasticom

Komentara 10

Avatar Vrsalj
Vrsalj
08:35 08.08.2024.

Zanimljivo ljevi mediji ovu vijest uopće ne prenose zašto?

GO
Gof33
08:22 08.08.2024.

Pogledajte na Austrijskim portalima, u Austriji Sirijska obitelj, otac, majka i sedmero djece dobivaju socijalnu pomoć u visni od 4.600 Euro, ne trebaju raditi do puneljetnosti djece ništa, a Austrijanci i gastarbajteri će raditi za njih i sve one migrante koji us socijalni sustav Austrije (i Švedske) prošnjufali i sad ga maksimalno koriste i reklamiraju kod svojih. Tako da su uglavnom došli neradnici i svakakav lijeni ološ koji je iz ludosti i zaslijepljenosti u stanju svašta napraviti. Ovo su druge generacije, nisto to južni i istočni Evropljani koji su u 99% slučajeva otišli trbuhom za kruhom, zasukali rukave i prihvatili se posla.

VI
Vikar
08:27 08.08.2024.

Filipinci rade a ovi Marokanci Pakistanci Afganistanci Somalija itd svi na socijalnu skrb tko neće da radi poslati od kuda su došli ili ih kazniti zatvorom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije