U Požegi su u organizaciji Obrtničke komore i Udruženje obrtnika na Veliki petak dijeljeni posni obroci. Akcija je održana u sklopu promocije projekta “Riba Hrvatske – jedi što vrijedi”, a građani su mogli kušati perkelt od soma sa širokim rezancima i kajganu sa srimušem i tartufima.
Velik odaziv i zadovoljstvo građana siguran su pokazatelj kako će ovakve akcije u budućnosti prijeći u tradiciju. - Pripremili smo 500 porcija perkelta i kajganu od tristo jaja. Som je iz domaćeg uzgoja, paprika baranjska, jaja i rezanci su također domaći iz proizvodnje naših obrtnika i na ovaj način želimo promovirati projekt – rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.
Podjeli su se priključili i gradonačelnik Vedran Neferović te župan Alojz Tomašević.
>>Na Veliki petak u Vinkovcima podijeljeno više od 1500 posnih obroka
>>Baš valja obići plac: kad nađete jeftinije, ostane vam i za grincajg
Jedimo domace i hrvatsko pomozimo svojim krajevima kupujmo od nasih poljoprivrednika koji se trude ,zdravije je i bolje i imamo obostranu korist