na poziv Andreja Kiske

Predsjednica Grabar-Kitarović idući tjedan u službenom posjetu Slovačkoj

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
04.12.2015.
u 14:21

Predsjednica će se sastati u Bratislavi sa svojim domaćinom, predsjednikom Kiskom, kao i s premijerom Robertom Ficom te predsjednikom parlamenta Peterom Pellegrinijem

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravit će 9. i 10. prosinca u službenom posjetu Slovačkoj na poziv slovačkog predsjednika Andreja Kiske, priopćio je Ured predsjednice.

Tijekom posjeta, predsjednica će se sastati u Bratislavi sa svojim domaćinom, predsjednikom Kiskom, kao i s premijerom Robertom Ficom te predsjednikom parlamenta Peterom Pellegrinijem.

Razgovarat će o bilateralnim odnosima dviju zemalja, s posebnim naglaskom na jačanje gospodarske suradnje te o položaju nacionalnih manjina u obje države. Isto tako, bit će riječi i o aktualnim europskim i svjetskim pitanjima. U kontekstu slovačkog predsjedavanja Europskom unijom u drugoj polovici 2016., razgovarat će se o proširenju EU-a na područje jugoistočne Europe. Tema razgovora bit će i srednjoeuropska suradnja u sklopu Višegradske skupine i inicijative "Jadran-Baltik-Crno more".

Predsjednica će sudjelovati na svečanom otvorenju Slovačko-hrvatskog gospodarskog foruma te će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice.

U sklopu službenog posjeta, Grabar-Kitarović će posjetiti Trnavu gdje će obići trnavsku crkvu sv. Ane u kojoj se čuvaju kosti košičkih mučenika, među njima i sv. Marka Križevčanina koji je djelovao u Trnavi.

Predsjednica će posjetiti i Bansku Bistricu gdje će na Sveučilištu Matej Bel održati predavanje pod nazivom "Sadašnji europski i svjetski izazovi: Perspektiva iz južne Srednje Europe". Tom prigodom bit će joj dodijeljen počasni doktorat Sveučilišta, navodi se u priopćenju.

>> Kolinda Grabar-Kitarović i službeno se upisala na doktorski studij

Komentara 29

Avatar Cinco
Cinco
15:09 04.12.2015.

Nevjerojatna je mržnja komunjara prema Kolindi. Evo Vaš Josipović je izašao na izbore i dobio 1.500 glasova. Prema tome, šutite!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:36 04.12.2015.

Ne mogu vjerovati da u Lijepoj Našoj ima toliko puno mrzitelja naše Predsjednice na koju bi bili ponosni svi stanovnici država cijelog svijeta. Pa molim Vas da ili promjenite državu a možda i kontinent jel je ovo država nas Hrvata i svih koji nas vole i poštivaju a ostali, selite. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
16:13 04.12.2015.

Nek nam se " lijepa naša " vrati živa i zdrava u Lijepu našu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije