Predsjednik Hrvatskog sabora u dvodnevnom posjetu Bavarskoj

07.05.2009.
u 22:49

MÜNCHEN - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić se od četvrtka nalazi u službenom dvodnevnom posjetu Bavarskoj, na poziv predsjednice Zemaljskog parlamenta Barbare Stamm.

U saborskom izaslanstvu su uz Bebića i potpredsjednica Sabora Željka Antunović, tajnik Sabora Josip Sesar i saborski zastupnik Boris Klemenić. Predsjednik Sabora se u četvrtak sastao s članovima Odbora za prehranu, poljoprivredu i šumarstvo te Odbora za zaštitu okoliša i zdravstvo.

Važna tema razgovora u bavrskom parlamentu bio je razvoj gospodarskih odnosa, posebici u poljoprivredi. Bavarska pokazuje poseban interes za ekološku sferu poljoprivrede, za očuvanje bioloških potencijala Jadrana te ekološku zaštitu od mogućih devastacija. Osim sa članovima ovih odbora Bebeć se u četvrtak navečer susreo sa predsjednicom Zemaljskog parlamenta Barbarom Stamm.

Razgovaralo se o problemima koje Hrvatska ima u pristupnim pregovorima sa EU, kao i o prijedlogu Ollija Rehna i europske trojke. Nakon završenog susreta sa predsjednicom bavarskog parlamenta Bebić je izjavio da Bavarska podržava stav da se hrvatsko-slovenski granični spor rješava pred međunarodnim sudom.

Predsjednik sabora u petak nastavlja svoj posjet Bavarskoj, kada će razgovarati sa izaslanstvom upravne tvrtke BMW, kao i sa bavarskom ministricom za savezna i europska pitanja Emiliom Müller.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije