Predsjednik Mesić odlikovao Bernanda Kouchnera

libertas
Grgo Jelavić/24sata
30.10.2009.
u 20:35

Kouchner je u studenome 1991., u jeku najjačih srpsko-crnogorskih napada na Dubrovnik, desetak dana boravio u blokiranom gradu i svojim humanitarnim radom pomogao mnogim Dubrovčanima.

Povodom 18. obljetnice dolaska konvoja Libertas u Dubrovnik, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je Bernarda Kouchnera, nekadašnjega francuskog ministra za humanitarne poslove, aktualnog šefa diplomacije u vladi Nicolasa Sarkozyja.

 

Kouchner je u studenome 1991., u jeku najjačih srpsko-crnogorskih napada na Dubrovnik, desetak dana boravio u blokiranom gradu i svojim humanitarnim radom pomogao mnogim Dubrovčanima.

 

Konvoj Libertas je prije 18 godina sa stotinjak brodova predvođenim Jadrolinijim brodom Slavija razbio pomorsku blokadu Dubrovnika i donio humanitarnu pomoć Dubrovniku koji je od 1. listopada 1991. trpio tešku agresiju i bio blokiran i s kopna i s mora.

 

Nakon prvog konvoja uslijedila su još dva konvoja Libertas, ali i više pojedinačnih uplovljavanja u Dubrovnik.

Ključne riječi

Komentara 9

KA
kajinx
14:27 31.10.2009.

Još jednom: 30.10.2009. u 23:39h Cetina je napisao/la: Bravo, Bravo gospodjo Šeparović. Žao mi je što nisam bliže da vam se svima pridružim. Vjerujem da uspijeh neće izostati jer je krajnje vrijeme da se nešto poduzme, a narod je frustriran bez pravog vodje. Bravo, Bravo, Bravo! Čestitam \"Cetina\" !

KN
knezovma
23:39 30.10.2009.

Bravo,Bravo gospodjo Separovic.Zao mi je sto nisam blize da vam se svima pridruzim.Vjerujem da uspijeh nece izostati jer je krajnje vrijeme da se nesto poduzme a narod je frustriran bez pravog vodje.Bravo ,Bravo,Bravo

OB
-obrisani-
00:29 31.10.2009.

Ne znam kako je Mesić mogao odlikovati Kushnera,pa mi nismo ratovali sa Crnom Gorom nikada,tako je Mesić rekao.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije