ULOVILA IH POLICIJA

Predstavili se kao policajci i prijetili starici da će je uhitit, predala im 82 tisuće eura

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.10.2023.
u 11:29

Apeliramo na građane da budu vrlo oprezni i ne vjeruju nepoznatim osobama koje se lažno predstavljaju kao policajci koji kontroliraju novčanice, objavila je policija.

PU primorsko-goranska pronašla je dvije osobe za koje sumnjaju da su starici oduzeli 82 tisuće eura lažno se predstavljajući kao policajci. Policija navodi kako se radi o osobama starosti 46 i 62 godine koje su u tri navrata nazivali 81-godišnjakinju te joj tvrdili da provjeravaju je li novac koji drži u banci krivotvoren.

Pozive su uputili u razdoblju od 30. kolovoza do 5. rujna te su starici naredili da podigne ušteđevinu iz banke kako je ne bi morali privesti u zatvor. Ona je to učinila, predala im 82 tisuće eura a oni su joj obećali vratiti novac idući dan.

VEZANI ČLANCI

- Obojica osumnjičenika su po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Apeliramo na građane da budu vrlo oprezni i ne vjeruju nepoznatim osobama koje se lažno predstavljaju kao policajci koji kontroliraju novčanice. Takvi postupci se provode u bankama i građani se za to ne kontaktiraju telefonom. Ponavljamo-policijski službenici telefonom nikada od građana ne traže informacije o novčanicama, a još manje od njih traže podizanje novca iz banaka! Stoga u ovakvim i sličnim slučajevima molimo da se svaki oblik pokušaja prijevare odmah prijavi policiji na broj 192 - navodi policija u priopćenju.

VIDEO Kao da požar nije dosta: Pojavila se dimna pijavica na požarištu u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije