ZBOG NJEGA EVAKUIRAN CIJELI HOTEL

Prekinuo s curom, popio 10 piva i izazvao ogroman požar. Sada mora platiti Hrvatskim šumama gotovo 130 tisuća eura

Uhićenje piromana
Screenshot/MUP
15.10.2024.
u 23:40

Osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu po kojoj će odslužiti godinu zatvora, a preostalu godinu neće ako u roku od pet godina ne ponovi neko kazneno djelo. Propisano mu je i obavezno liječenje od alkohola, a ima i obavezu u roku od godinu dana podmiriti štetu Hrvatskim šumama koja iznosi više od 128 tisuća eura

U Splitu je brzinski okončano suđenje Ivanu V., 35-godišnjaku optuženom za paljenje šume kod hotela Medena i autokampa. Šumu je zapalio na dva mjesta. Izgorjelo je gotovo sedam hektara borovine, a iz kampa i hotelskog naselja evakuirano je više od 4000 gostiju i zaposlenika. 

Ivan V. je sve priznao. Kaže da mu je žao i da to više nikada neće ponoviti. Priznao je kako je tog dana popio više od 10 piva od pola litre. Već neko vrijeme mučio ga je prekid s djevojkom koja ga je blokirala i nije htjela uzvratiti na njegove mnogobrojne pozive, piše Dalmatinski portal.

Osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu po kojoj će odslužiti godinu zatvora, a preostalu godinu neće ako u roku od pet godina ne ponovi neko kazneno djelo. Propisano mu je i obavezno liječenje od alkohola, a ima i obavezu u roku od godinu dana podmiriti štetu Hrvatskim šumama koja iznosi više od 128 tisuća eura. Nakon objave presude pušten je iz istražnog zatvora u kojem je bio od uhićenja u srpnju. 

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije