TUŽNA VIJEST

Preminuo Predrag Fred Matić u 63. godini života

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
23.08.2024.
u 16:24

SDP-ov eurozastupnik bio je u bolnici posljednjih tjedana zbog komplikacija povezanih uz žuč

Bivši ministar branitelja, zarobljenik u srpskim logorima i europarlamentarac iz redova SDP-a Predrag Fred Matić preminuo je u bolnici ovog petka, potvrđena je tužna vijest za Večernji list. Od svog kolege oprostili su se i u SDP-u.

SDP-ov eurozastupnik bio je u bolnici posljednjih tjedana zbog komplikacija povezanih uz žuč. ''Stanje mu je ozbiljno, ali je stabilno, a do potpunog ozdravljenja, obitelj ne želi iznositi detalje o njegovom zdravstvenom stanju u javnost te moli za privatnost i razumijevanje'', poručili su ranije iz SDP-a. 

Fred Matić, kao drugi puta izabrani europarlamentarac iz redova SDP-a, a raniji ministar branitelja u SDP-ovoj vladi, još se 8. srpnja zadnji puta oglasio na svojim društvenim mrežama, vezano uz objavljeni indeks rodne ravnopravnosti u EU. On je i u prošlom sazivu EU parlamenta djelovao dijelom grupacije socijaldemokrata S&D, zajedno sa svojim kolegama Biljanom Borzan, Toninom Piculom te Romanom Jerković, a u novom sazivu izabran je na mjesto potpredsjednika Odbora za prava žena i ravnopravnosti, kao i na mjesto zamjenika u Odboru za vanjske poslove. 

>> GALERIJA Predrag Fred Matić kroz godine

1/26

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije