FACEBOOK DRAMA

Presuda zbog širenja lažne vijesti: Zagrepčanka lagala da je mladiću pala cigla na glavu pa dobila kaznu

Zagreb: Zgrada s koje je navodno pala cigla i ozlijedila mladića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
28.08.2024.
u 10:52

Djevojka je počinila prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira šireći lažnu vijest na Facebooku

Laura je u listopadu 2022. godine objavila status na Facebooku kako je  je pomogla mladiću u Branimirovoj ulici kojem je pala cigla na glavu i teško ga ozlijedila, a podijelila je i uznemirujuće fotografije prepune krvi. "Prelazila sam ulicu kod Branimir centra kad sam čula tupi udarac. Pogledala sam u smjeru dečka na romobilu kojemu je cigla pala na glavu, zateturao je, krv je šikljala na sve strane i pritekla sam mu u pomoć.

Pokušala sam krvarenje zaustaviti rukama, posjela sam ga da ne stoji, a onda je on izvadio ručnik koji sam mu pritisnula na glavu. Deset minuta smo zaustavljali krvarenje. Saznala sam da se zove Ivan, nazvala sam Hitnu koja je brzo došla i odvezla ga u bolnicu" ispričala je Laura za 24sata. Rekla je da je status objavila kako bi upozorila sugrađane na oprez. Međutim, policija je brzo reagirala i demantirala njezine tvrdnje, poručivši da nikome nije pala cigla na glavu.

"Mladić je glavom udario u građevinsku skelu koja je bila propisno postavljena. Nije imao zaštitnu kacigu. Lakše je ozlijeđen" izjavila je tada glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti. Naime, Općinski prekršajni sud u Zagrebu nedavno je donio presudu da je Lara kriva radi širenja lažne vijesti koja je uznemirila građane. Time je počinila prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa su joj izrekli novčanu kaznu od 70 eura. U nastavku prenosimo potpunu presudu.

POVEZANI ČLANCI:

Djevojka je 5. listopada 2022. u 18:30 sati u Zagrebu u Ulici kneza Branimira na društvenoj mreži Facebook putem mobitela preko osobnog profila izmislila i proširila lažnu vijest sadržaja: 'Bila sam na Branimirovoj ulici kada je dečku ispred mene cigla/dio zgrade direktno pao na glavu i kompletno ju otvorio', nakon čega je ista lažna vijest objavljena i posredstvom novinskih portala. Vijest je poremetila mir i spokojstvo građana jer se moglo zaključiti da je zbog oštećenja nastalih na zgradama u potresu kretanje građana po gradu nesigurno, dok je očevidom na mjestu događaja utvrđeno da je mladić Ivan, upravljajući električnim romobilom bez obavezne zaštitne kacige na glavi, udario u glavom u građevinsku skelu

Okrivljenica je u svojoj obrani poricala počinjenje prekršaja. Sigurna je da do ozljede glave oštećenika nije došlo udarom u metalni dio skele. Dodaje da joj se javio mladić koji se kretao odmah iza oštećenika, a koji joj je rekao da je oštećeniku doista pao komad nečega na glavu, međutim, isti se nije želio dalje izlagati i svjedočiti o događaju.

Ozlijeđeni mladić u svom je iskazu naveo da se predmetne zgode, upravljajući električnim romobilom, kojom prilikom na glavi nije imao zaštitnu kacigu, kretao nogostupom sa sjeverne strane kolnika Branimirove ulice prema zapadu i u jednom je momentu osjetio udarac u gornji dio glave. Oblila ga je krv i u prvom trenu nije bio svjestan što mu se dogodilo. Sjeća se da mu je prišla Lara kako bi mu pomogla. Ona mu je rekla da mu je na glavu pala cigla, a u tom momentu nije bio siguran je li udario u skelu ili mu je doista nešto palo na glavu. Sada navodi da je siguran da je udario glavom u skelu jer se sjeća da je jedna prečka na skeli bila postavljena nešto niže. U vezi ovog događaja mu je izdan obavezni prekršajni nalog I. postaje prometne policije Zagreb te je platio i novčanu kaznu. 

>> VIDEO Požar u Donjem Sitnom kod Splita se razbuktao, kuće su obranjene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije