Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne javljajte se

Prevara u tijeku! Zovu, predstavljaju se kao Interpol i tada kreću problemi

Cyber kriminal sve je češća pojava
Marko Lukunic/PIXSELL
14.02.2024.
u 14:49

U takvim prilikama slobodno budite sumnjičavi i ne otkrivajte olako osobne podatke. O instaliranju sumnjivih aplikacija da ni ne govorimo, upozorava HAKOM

"Izuzetno je mala vjerojatnost da vas zove Interpol",  objavio je HAKOM na svojim web stranicama, upozoravajući na novi način na koji prevarante pokušavaju doć do osobnih podataka i novca. Kažu kako ih korisnici obavještavaju da zaprimaju pozive gdje se pozivatelj predstavlja kao Interpol. Prevaranti pokušavaju saznati dodatne podatke o korisniku te ga poziva na instalaciju mobilne aplikacije 'AnyDesk'.

"U takvim prilikama slobodno budite sumnjičavi i ne otkrivajte olako osobne podatke. O instaliranju sumnjivih aplikacija da ni ne govorimo!", dodali su.

Ključne riječi

Komentara 4

GE
geler203
15:09 14.02.2024.

Hahahaha pa ja se ni policiji ne zaustavljam nego idu zamnom. I kada s uključenim rotirkama i sirenom preprijeće put onda kulturno stanem sa strane i čekam. Kada pitaju zašto nisam stao odgovaram nisam bio siguran da ste pravi.

AC
acer7
15:34 14.02.2024.

Ljudi olako svima vjeruju. Mada mene ju jučer zvali, pouzdan čovjek. princ iz Kenije, zapeo je na aerodromu, a prtljaga mu je otišla na drugu adresu, pa me zamolio da mu posudim 3000 euro dok mu ne vrate stvari. Sad čekam da mi vrati a i rekao je da će me puno nagraditi.

BO
Bole33
15:55 14.02.2024.

Mene jutros zvao europol pa mi rekli da su otkrili hakiranje mog računa i da im odmah dam brojeve i pinove svih kartica! Šta ću, odmah sam dao sve! Dobro je dok imamo takve službe da nas čuvaju, a ne ovi naši kao sigurnost i povjerenje neko ovo-ono...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije