Tradicionalno jelo

Prezentirao omiljeni doručak, no nije dobio željene reakcije: Biste li ga vi kušali?

doručak
Foto: Facebook
15.04.2019.
u 16:55

Mnogi nisu prepoznali o čemu je zapravo riječ, no na tanjuru je tradicionalni velški specijalitet

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu pa mnogi već ujutro pripremaju razne kulinarske specijalitete.

Tako se jedan Velšanin Chris H u Facebook grupi ''Rate My Plate'' pohvalio omiljenim jutarnjim obrokom, no nije naišao na reakcije koje je očekivao.

Iako je na tanjuru imao prženu slaninu, neobična crna kaša većini je izgledala vrlo neprivlačno.

– Nema mi ništa draže od asfalta za doručak – jedan je od brojnih komentara koji je oduševio mnoge.

– Volim čađu iz dimnjaka staviti u svoj doručak, drži me sitim do ručka – našalio pak se Ryan Lawn.

Iako mnogi nisu prepoznali o čemu je zapravo riječ, javili su se Chrisovi sunarodnjaci koji su objasnili što je to na tanjuru.

Riječ je, naime, o tradicionalnom velškom specijalitetu, odnosno prženoj morskoj travi sa zobenom kašom.

''Laverbread'' se tradicionalno jede sa slaninom i školjkama za doručak u Walesu, a na jugozapadu Engleske poslužuje se uz svinjsku hladetinu.

VIDEO Trebao je poljubiti mladenku, a onda se kraj njih pojavila ona...

Ključne riječi

Komentara 2

GI
Gips
18:17 15.04.2019.

Zato i jesu onako ružni

DU
Deleted user
09:45 16.04.2019.

Ovo me je još osnažilo u uvjerenju da Britanci imaju najgore smeće od hrane na cijelom planetu. Nije ni čudo da 50% njih redovito pije laksative.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije