AKCIJA HGSS-a

Prijatelji išli na izlet na Kamešnicu i izgubili se u mećavi

gss
13.02.2010.
u 11:42

Trojica muškaraca iz Otoka kod Sinja u petak poslije podne su krenuli u vikendicu na Kamešnici. Auto im je ostalo zametene u snijegu, pošli su pješice i izgubili se u planini.

SINJ - Izlet trojice prijatelja iz Otoka u vikendicu na Kamešnici u petak poslijepodne završio je trosatnom akcijom HGSS-a u kojoj su bile angažirane splitske i zadarske snage kao i ralica Županijskih cesta. Na izlet su krenuli autom, koji im je zapeo u snijegu pa su nastavili pješice. Iako planinu dobro poznaju, usljed snijega i magel su se dezorjentirali pa su u 17,49 nazvali 112. Izviještena je Policijska postaja u Sinju i Gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici izgubljene muškarce pronašli iza 21 sat.

 

- Vremenski uvjeti su bili doslovno pogibeljni, ali zbog pravodobne i uspješne akcije spašavanja, prošlo je bez ikakvih posljedica - kaže Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

 

Akcija je okončana u 23,30 sati kada su muškarce s Kamešnice dovezli u Otok.

Ključne riječi

Komentara 4

MY
mycropht
12:45 13.02.2010.

Zna li netko da li takvim herojima kasnije stigne račun za trošak spašavanja?

DU
Dudek
12:45 13.02.2010.

Za takvu njihovu glupost, trebaju platiti cijeli trošak iz svog đepa.Ludake jednom treba naučiti pameti.Gdje postoji očevidna opasnost, oni su išli i ako su znali za opasnost planinskog podneblja planine Kamešnice.Samo im račun ispostaviti.

RA
Raphael
13:21 13.02.2010.

Troskovi opreme, goriva, ljudi. Neka plate svoju nerazumnost. U opasnost su doveli i spasitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije