TRAGEDIJA KOD POSUŠJA

Prije godinu dana osmero mladih izgubilo je život: Roditeljima je bilo sumnjivo što se nitko ne javlja...

Foto: Pixsell/Večernji list
1/9
01.01.2022.
u 10:44

Četiri djevojke i četiri mladića na današnji dan prije godinu dana otrovala su se ugljičnim monoksidom u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje

Prije točno godinu dana strašna tragedija zavila je u crno Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku nakon u kojoj je živote izgubilo osmero mladih, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Četiri djevojke i četiri mladića otrovala su se ugljičnim monoksidom u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje. 

Ugljični monoksid ispuštao je agregat koji se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren "na kip", jer je kroz njega bio provučen kabel preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja.

Vikendicu su mladi posudili za proslavu Nove godine, a s njima je bio još jedan mladić koji je jedini preživio jer je na vrijeme otišao iz vikendice pošto je ujutro morao ići na posao pa nije ostao prespavati. 

Roditeljima i prijateljima bilo je sumnjivo što im se nitko ne javlja ujutro nakon proslave dočeka Nove godine. Nisu se javljali na telefone, a roditelji su uspjeli kontaktirati susjede koji se nalaze pokraj kuće gdje je bila proslava. Jedan od susjeda razbio je staklo kako bi ušao u kuću, a kad je otvorio vrata, ugledao je stravičan prizor. Osmero mladih, od kojih je većinu i poznavao, sjedilo je nepomično na kauču ili su pak pali na pod. Prišao im je i brzo shvatio da njihova srca ne kucaju. Pozvao je policiju i hitnu pomoć koja je, kada je došla na mjesto nesreće, mogla samo konstatirati smrt.

3. siječnja prošle godine dvoje mladih pokopano je u Posušju, a njih šestero dan ranije sahranjeno je u Rakitnu. 

VIDEO Posušje - Osmero mladih preminulo od posljedica gušenja plinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije