Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Davor Božinović

Hrvatska je sigurna država, ali apsolutne sigurnosti nema. No sigurno je da policija radi svoj posao

Zagreb: Božinović o porukama policijskih šefova o migrantima
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/3
13.04.2023.
u 12:40

Znate da na ovom poslu na kojem jesam pripada i neka razina zaštite, što nije činjenica koja je pala s neba. Niti sam ja prvi, a ni zadnji. Znate i da smo i dvije godine ja i čelnici Stožera usmjeravali borbu protiv pandemije. Je li bilo prijetnji, mislim da vam je poznato, neke od njih su dobile i sudski epilog, rekao je između ostalog ministar Davor Božinović na konferenciji za novinare nakon Vlade.

Govoreći o slučajevima paljenja automobila, pokušaja atentata u Splitu, te još uvijek prisutne migrantske krize, ministar policije Davor Božinović istaknuo je kako policija dobro radi svoj posao, te je naglasio da u nekim situacijama treba ipak 'Imati malo više strpljenja, jer se ne može sve riješiti preko noći'. 'U svemu tome hrvatska policija je itekako efikasna, ali u nekim slučajevima poput ovih koji se događaju posljednjih nekoliko dana nije dobro stvarati pritisak. Treba pustiti policiju da radi svoj posao', rekao je. 

Policija je uhitila osobu koju dovodi u vezu s počinjenjem djela na Cresu, kazao je ministar unutarnjih poslova govoreći o slučaju zapaljenja automobila dvojice policajaca na Cresu. Naglasio je kako nije dobro brzati sa zaključcima u takvim trenucima. Pa se u tim smislu nadovezao i na podmetnuti požar na automobilu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač te otkrio kako se napadi niti u jednom u ova dva slučaja ne dovode u vezu sa službenom dužnošću koju obavljaju oštećeni. 

'Policija je u oba slučaja pokazala da im ne treba previše vremena. Jedan slučaj su riješili za 48 sati, a drugi i kraće, u 24 sata. Hrvatska je sigurna država, ali apsolutne sigurnosti nema, no sigurno je da policija radi svoj posao. Prema svemu što je do sada poznato, paleži se ne mogu dovesti u vezu s obavljanjem posla žrtava. U oba slučaja u kojem su žrtve službene osobe, ne radi se o djelu koje je upereno protiv njihova posla. Znači ako nije službeno, onda je nešto privatno'. 

Na pitanje o kakvim je prijetnjama i pritiscima jučer govorio premijer Plenković ministar Božinović istaknuo je kako on smatra da je sve to dio posla i da ne želi oko toga raditi neku veliku priču. 'vidite, ja ću vam reći kad me već konkretno pitate, znate da prvo na ovom poslu na kojem jesam i pripada neka razina zaštite, što nije činjenica koja je pala s neba. Niti sam ja prvi, a ni zadnji. Znate da smo i dvije godine ja i čelnici Stožera usmjeravali borbu protiv pandemije. Je li bilo prijetnji, mislim da vam je poznato, neke od njih su dobile i sudski epilog. Naš posao je održati stabilnost i sigurnost društva, razvijati Hrvatsku u smjeru u kojem je potrebno, po svim tim elementima vidjet ćete rezultate koje je postigla ova Vlada. Vidi se i to da se ti rezultati vide, a to pokazuju i novija istraživanja javnog mijenja'. 

Na pitanje tome da navodno postoje pritisci iz medija ministar je rekao kako ne voli govoriti o medijima. 'Ako postoje kritike ima onih koje su sastavni dio posla, a ima i nekih i koje prijeđu neku granice, npr. počeli smo danas ovu press konferenciju da je čak i predsjednik Vrhovnog suda prozvao i ministra Malenicu i mene osobno. Trajala je neka priča u medijima dan dva ranije, nakon čega je on izašao u javnost s tim, možda je njima bio potaknut', rekao je.

Istaknuo je na kraju kako će radna skupina raditi na svim detaljima novog zakona o prekršajima, te da ne želi prejudicirati njihove zaključke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije