Reagirala i policija

Prikazivanje videofilma o deložacijama umalo dovelo do većeg incidenta u Vukovaru

projekcija filma
Foto: Branimir Bradarić
1/4
25.08.2015.
u 14:55

– Radi se o osobi koja je bila pod utjecajem alkohola i koja je prvo verbalno napala pripadnike Živog zida, a onda prema njima bacila i pivsku bocu. Policija je izašla na teren, privela 45-godišnjaka i protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava, rekao je Džigumović

Prikazivanje videofilma s deložacija i kako se uopće danas živi u Hrvatskoj umalo je dovelo do većeg incidenta u središtu Vukovara. Naime, nekim građanima je iz nekoga razloga zasmetalo prikazivanje toga filma, tako da je došlo i do reakcije policije. Prema riječima predsjednika vukovarske podružnice Živog zida Ivana Bandića, film o deložacijama prigodno je prikazivan na dan kada započinje 9. Vukovar film festival s osnovnim ciljem da i Vukovarci vide jednu drugu sliku Hrvatske.

Akcija Živog zida bila je uredno prijavljena policiji da bi, negdje oko 20.30 sati, jedna osoba krenula prema nama upućujući nam svakakve riječi s ciljem da počupa elektroničku opremu. Došlo je tu i do naguravanja, a kako su ubrzo skočili još neki ljudi, spriječen je veći incident – kaže Bandić dodajući kako je odmah pozvana i policija. U međuvremenu je ta osoba, iz obližnjeg kafića, prema njima bacila i pivsku bocu koja se razbila. Javila se potom još jedna nepoznata osoba koja im je poručila da će se vidjeti kasnije. Ubrzo je došla i policija pa je tako do 22 sata, do kada je prijavljeno okupljanje, projekciju Živog zida osiguravalo pet šest policajaca.

Video o deložacijama prikazivan je po cijeloj Hrvatskoj i nikada nigdje nije bilo problema. Ljudi bi dolazili i gledali, komentirali ili bi pak prolazili jer ih to ne interesira. Ovo je prvi put da je došlo do nečega ovakvog prilikom prikazivanja našeg filma i ovo je zapravo prvi put da policija čuva pripadnike Živog zida – rekao je Bandić zahvaljujući djelatnicima policije na korektnosti. Incident nam je potvrdio i glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović koji je rekao kako je incident izazvao 45-godišnjak iz Vukovara.

– Radi se o osobi koja je bila pod utjecajem alkohola i koja je prvo verbalno napala pripadnike Živog zida, a onda prema njima bacila i pivsku bocu. Policija je izašla na teren, privela 45-godišnjaka i protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava – rekao je Džigumović.

>> Obitelj Cvjetković predala svoj dom: 'Ovo se nije događalo ni devedesetih' 

>> Prikazivanje video filma sa deložacija umalo dovelo do većeg incidenta

Komentara 9

MA
marijofil
18:01 25.08.2015.

Ako ništa drugo Živi zid je uspio u onome što ni jedna stranka u Vukovaru nije. Uspjeli su ujediniti Hrvate i Srbe da ih zajedno idu tući :-).

Avatar superhik74
superhik74
18:22 25.08.2015.

Hitno pivskom bocom protiv istine. Tko je vidio stititi dignitet gradjana kada su najvaznije strane banke I bankarski profiti.

BO
bozosrnec76
15:26 25.08.2015.

Ovi izbori će pokazat svu gadost i bijedu političkih elita koja će svim sredstvima nasrnuti na Živi zid. Samo budite hrabri i ustrajni momci, moja obitelj glasa za vas. Pokazali ste više srca i petlje od svih ovih kukavica svih godina otkad postoji Hrvatska. Vrijeme je da netko razburi onu baru u Saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije