Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGORŠANJE VREMENA

Prizor koji se rijetko viđa: Nekoliko pijavica pokraj Šolte zadržalo se dva sata

Marino Brković/Dalmacija danas
22.11.2021.
u 12:00

U nastavku dana očekuje nas daljnje pogoršanje u cijeloj Hrvatskoj, najavio je DHMZ

Nekoliko pijavica uočili su otočani u prijepodnevnim satima na području između Šolte i Visa. Iako se pijavice povremeno događaju na ovom području, iznimno je rijetko da se na istom mjestu zadrže puna dva sata, kao što je to bio slučaj danas.

Kako javlja Dalmacija danas, oko 9.40 sati velika pijavica razvila se pred južnim obalama Šolte, a barem 10 minuta bila je vidljiva iz Splita. Uskoro se razvila još jedna pijavica u blizini prve, a onda se unutar jednog kilometra stvorilo još novih. 

Kako se može vidjeti na fotografiji Marina Brkovića iz Gornjeg Sela na Šolti, pojavile su se najmanje četiri pijavice.

Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda, jutro je osvanulo hladno i maglovito u nizinama unutrašnjosti, dok na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj već ponegdje ima kiše ili pljuskova. U nastavku dana očekuje nas daljnje pogoršanje

Najviše kiše do 10 sati palo je na šibenskom području, ponegdje 20 litara po kvadratnom metru. Grmljavinski oblaci između 9 i 10 sati razvili su se između Šolte i Čiova, gdje ima i jačih pljuskova.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stipan
22:22 22.11.2021.

Doša vrag po svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije