Sporazum

Proiranska vlada preuzima vlast u Bagdadu, pljuska SAD-u

Amer u Iraku
Reuters
18.10.2010.
u 19:34

Iran posredovao da savez sklope irački predsjednik vlade Nouri al-Maliki i utjecajni šijitski čelnik imam Moqtada al-Sadr koji živi u Iranu

Iran je odigrao ključnu ulogu u postizanju sporazuma kojim bi na vlast u Bagdadu mogla biti postavljena proiranska vlada – piše britanski Guardian. List navodi da je Islamska Republika odigrala bitnu ulogu u formiranju saveza između iračkog predsjednika vlade Nourija al-Malikija, koji se na izborima borio za drugi premijerski mandat, i utjecajnog šijitskog čelnika imama Moqtade al-Sadra, koji trenutačno živi u dobrovoljnom izgnanstvu u Iranu.

Dogovorom, u koji su bili uključeni Sirija, libanonski Hezbolah i najviši autoriteti u šijitskom islamu, Maliki je viđen kao favorit za povratak na položaj iračkog čelnika usprkos sedmomjesečnoj pat-poziciji u kojoj se nalaze posvađani irački politički blokovi. Pri tome bi mu trebao pomoći njegov dosadašnji protivnik Al-Sadr, čija je stranka na iračkim izborima osvojila više od 10 posto zastupničkih mjesta u iračkom parlamentu, čime je postala važan jezičac na vagi pri eventualnom formiranju nove vlade u Bagdadu.

Komentara 61

NO
northbound
20:24 18.10.2010.

Ne vidim u čemu je problem? Njihova zemlja, njihovi izbori, njihova vlada. Zbog čega bi neka tamo zemlja morala imati vladu koja paše Amerima ili možda nama kao US dupelizcima? Koga vraga se petljaju u druge zemlje? Vlada im je proiranska umjesto proameričke?!? Bu hu, jadni mi. Kaj god.

OB
-obrisani-
20:33 18.10.2010.

prim, ne tako oštro, nije ti nalik ;-)

OB
-obrisani-
02:37 19.10.2010.

Irak ima 360 bilijuna barela dokazanih naftnih rezervi.Sa cijenom od $ 75 po barelu to bi bilo $ 27 trilijuna. Ali nije masonsko –cionisticka bagra napala Irak iz tog razloga( ma kakvi!) nego je uvela “demokraciju” ,cije razultate vidimo svakii dan.Planiraju napasti Iran da spase svijet od A-bombe, isti oni koji je imaju i koji su zagadili cijeli svijet svojim atomskim pokusima i istrosenim uranom.Ta bagra je pocinila genocid RADIJACIJOM nad svim narodima svijeta i otrovala sve zivotinje i podmorje. Samo je slucajnost da je Iran 4-ti najveci izvoznik nafte dok Izrael nema ni kapi ( bas me zanima od koga kupuju). U tom grmu lezi zec. A tu je i program NWO i planirano razbijanje Islama. Poslije Irana je na redu razbijanje Pakistana i Indije a potom Kine i Rusije. Ovako banda soli pamet goyama   .... svi se sjecate one scene iz Kuvajta kad je ona mlada medicinska sestra placuci ustvrdila kako su iracki vojnici izvadili kuvajtsku djecu iz bolnickog inkubatora i bacili ih na pod, gdje su pomrla ( naravno nikad nigdje niti jedan snimak te djece) Americki i svijetski mediji ( 96 % direktno ili indirektno, u vlasti cionista) brujali su o tome. Naravno da je to prenjela i hrvatska DV. Bush i njegov ministar obrane,ogavni cionist, Donald Rumsfeld spominjali su to danima. Danas je dobro poznato da je sve bilo orkestrirano i najobicnija prljava laz....... a svi se sjecate kako su Saadama(Prljavog slabo odjevenog i neocesljanog) americki vojnici izvlacili iz jedne rupe ( primitivnog sklonista ) na nekoj farmi.... Ali nedavno je progovorio vojnik koji je bio tamo.Sadama su uhitili u nekom stanu u gradu ,pa su ga odvukli na tu farmu, cijeli prizor su orkestrirali i naravno da je dalekovidnica bila prisutna bas u tom trenutku... I sve su to onako lijepo upakirano servirali naivnima......slicno holoca$u 

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije