sporni krediti

Protega i optuženi u aferi Bankomat: Nismo krivi!

josip protega
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
17.01.2014.
u 11:45

Branitelji istaknuli kako smatraju da je vještački nalaz na kojem se temelji optužnica nezakonit dokaz te su tražili njegovo izdvajanje.

Suđenje u aferi Bankomat u kojem se Josip Protega, Ivan Sladonja i Marijo Kirinić terete da su određenim klijentima HPB-a dali kredite koje nisu osigurali na ispravan način počelo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Na optuženičkoj klupi ukupno je devet osoba. Svi su kazali da se ne osjećaju krivima za ono za što ih se tereti. U uvodnom govoru Sani Ljubičić, zamjenica ravnatelja USKOK-a, kazala je da će tijekom sudskog postupka tužiteljstvo dokazati da su Protega i ostali počinili djela za koja se terete na način na koji se terete.

S druge strane, većina branitelja okrivljenika zadržala je svoje pravo da uvodne govore iznese naknadno.

No isto tako uglavnom su istaknuli da smatraju kako je vještački nalaz na kojem se temelji optužnica nezakonit dokaz te su tražili njegovo izdvajanje. Smatraju i da odštetni zahtjev koji je postavio HPB nije valjan jer, kako tvrde, u kaznenom postupku zastupnik oštećenika može biti samo odvjetnik, što ovdje nije slučaj.

>>Protega: Nisam odgovoran za 170 milijuna kn štete u HPB-u

>>Vrhovni sud potvrdio optužnicu protiv Protege i ostalih

Komentara 13

NV
novo vriijeme
12:56 17.01.2014.

Tipičan profil Hrvatskog "menađera". Dao kredite osobama koji nemaju nikakvu garanciju za vraćanje i kaže da nije kriv. Pa kriv je jer je bio nesposoban da procjeni tko može vraćati kredite. A zlatne pipe u stanovima govore da je moždaa kriv i pod točkom dva : mito. Čitam jučer kako se američki milijarder koji je utajio porez Americi sam kaje i posipa pepelom kod sudca priznajući da je nemoralan jer krade svoju državu, i sve mi je oko srca krivo da ovakvi kao Protega nemaju ni zrno poštovanja prema državi koja im je omogućila ovakvo blagostanje nego sebe vide kao nevine žrtve jer se netko usudio reći da se kredit ne daje kreditno nesposobnima. Protega zaslužuje najdulju kaznu koja u Zakonu postoji za ovo nedjelo jer se ne kaje.

FR
FrostyFreeze
11:59 17.01.2014.

Nema brige za ovu gospodu, em su dosta maznuli, em su bankari, dakle očekujmo oslobađajuću presudu uz naknadu štete ovim nevinašcima što su bili sprijećeni da ne maznu još barem toliko.

DU
Deleted user
12:23 17.01.2014.

nisu krivi a uzimali su i 20 posto od odobrenih kredita,nije bilo važno kakva firma je u pitanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije