BIRA SE GRADONAČELNICA

Prvi birači u Novskoj ispunili svoju dužnost, privremeni izborni rezultati znat će se večeras

izbori
Foto: Duško Jaramaz/Pixel
1/3
12.06.2022.
u 09:08

Svoje pravo birači mogu ostvariti na 20 biračkih mjesta koja su otvorena u 7, a zatvaraju se u 19 sati

Sva biračka mjesta u Novskoj, koja prijevremeno bira gradonačelnicu, na vrijeme su otvorena, a prvi birači već su ispunili svoju dužnost, rekla je Hini u nedjelju ujutro predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Novske Ivanka Zečević Šolta.

Sve ide po planu, istaknula je Zečević Šolta, koja je potvrdila da će privremeni izborni rezultati biti poznati u nedjelju navečer.

Oko 11 tisuća birača ima prvo odlučiti hoće li njihov grad voditi Marija Kušmiš, kandidatkinja HDZ/HSS-a ili SDP-ova Valentina Opić.

Na prijevremene izbore izlaze jer je bivši gradonačelnik Novske Marin Piletić (HDZ) nedavno imenovan ministrom rada i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Svoje pravo birači mogu ostvariti na 20 biračkih mjesta koja su otvorena u 7, a zatvaraju se u 19 sati.

Privremeni izborni rezultati znat će se u nedjelju navečer, vjerojatno iza 20 sati. Bit će dostupni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nakon što se unesu zapisnici sa biračkih mjesta na području Novske.

VIDEO Objavljeni detalji novog modela mirovina: Tri su ključne promjene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije