29.12.2014. u 14:28

Nitko ne voli primati kritike, a Torre se “nalupao” po svojim kolegama psihijatrima.

Aleksandar Stanković zna ugodno iznenaditi kada se ne fokusira na političare ili kada, kao ove nedjelje, zbog izborne šutnje mora “izmišljati” goste. Kocka je ovaj put pala na kontroverznog i osebujnog psihijatra dr. Roberta Torrea, svojevrsnog izopćenika iz svoje struke.

Nitko ne voli primati kritike, a Torre se “nalupao” po svojim kolegama psihijatrima. Stanković se dobro pripremio za emisiju, a čini mi se da baš uživa otkrivati tajne ljudskih duša. Uvjeren sam da je pročitao sve od Carla Gustava Junga, a da o Sigmundu Freudu može razgovarati al pari sa starim psihijatrijskim liscima Vladom Jukićem i Vladimirom Grudenom. Samo što ovaj put nije imao raspoloženog sugovornika. Torre puno zna, hrabar je, želi mnogo toga reći, ali mu prezentacija sigurno nije najjača strana. Bilo je tu puno digresija, nedovršenih rečenica, zastajkivanja koji su kod zahtjevnog gledatelja mogli izazvati blagu “depresiju”. Šteta, jer je Torre iznio neke vrlo zanimljive teze. Meni se najviše svidjela izjava da društvene bolesti ne može rješavati psihijatrija. Nehotice je Torre zapravo rekao da su najveći problem naši političari koji ne nude nikakva rješenja pa čak ni prividnu nadu za izlazak iz krize. Nije nam ponudio rješenje i utjehu ni psihijatar Torre. Nije me iznenadio takav rasplet. Odmah na početku emisije vidio sam da neće dobro završiti kada je u uvodnom prilogu o Torreu govorio njegov prijatelj, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Taj nas je svojom monetarnom politikom uveo u kolektivnu shizofreniju za koju gotovo da i nema rješenja.

PLUS

Dnevnik HTV-a. Urednica Sanja Mikleušević Pavić najavila je snijeg koji nas je zadesio u nedjelju. Nitko ne može reći da nije bio upozoren na veliko nevrijeme.

MINUS

Nisam siguran da u vrijeme društvenih mreža i interneta funkcionira izborna šutnja u klasičnim medijima. Predsjednički izbori su glavna tema, a o tome se mora šutjeti.

>> Čak 25 posto psihologa vjeruje u duhove i NLO

Komentara 6

GO
google385
15:43 29.12.2014.

prica se da mu je I stank ovi pacjent

Avatar wratnik
wratnik
22:50 29.12.2014.

nemojte sada po Stankovicu, propast ce nam HTV bez njega.

ME
Merlin
08:20 30.12.2014.

ovo da je Aco pročital sve od Freuda pa pride još i Carl Gustav Junga..eeee, to me fakat nasmijalo...pa Aco ima jedva koncentraciju za pročitat naslove i podnaslove...sve mu priprema ekipa od bar pet ljudi...a on samo to 'izrecitira' uu emisiji. i tako 4 puta mjesečno i hooop plaćica od cca 17 tisućica uredno sjeda (naše lovice, naravno)..to se zove poso' snova, a odgovornost nikakva, a nit se ne preznojiš pošteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije