OPKOLJENA ZGRADA

VIDEO Pucnjava u centru Münchena: Policija usmrtila napadača, dignut i helikopter

Pucnjava ispred izraelskog konzulata u Münchenu, policija ustrijelila napada?a
Foto: Magdalena Henkel/DPA
1/7
Autori: vecernji.hr, Hina
05.09.2024.
u 11:47

Policija je upucala osobu za koju se sumnja da je bio napadač. Zasad nije poznato ima li još ozlijeđenih

Ispred Nacističkog dokumentacijskog centra u središtu Münchena jutros je izbila pucnjava, javljaju njemački mediji, nedaleko od generalnog konzulata Izraela. Policija je potvrdila kako je u tijeku velika akcija na području Brienner Strasse i Karolinenplatza, a u zraku je i policijski helikopter.

Kako javlja Bild, policija je upucala osobu za koju se sumnja da je bio napadač. Zasad nije poznato ima li još ozlijeđenih. Bild navodi neslužbeno kako se napadač dovezao do Centra s dugim pištoljem, a onda je zapucao na policijsku postaju ispred zgrade. Policajci su navodno uzvratili.

 

– Naš ured, koji se nalazi tik do Nacističkog dokumentacijskog centra u središtu Münchena, trenutačno je opkoljen od policije. Naši zaposlenici su u izolaciji. Točno u 9.10 sati odjednom se začuo jak prasak. Čulo se najmanje desetak hitaca. Trenutačno ne znamo više. Veliki kontingent hitnih službi trenutačno je raspoređen na ulicama – ispričao je Benedikt Franke, zamjenik predsjedavajućeg i izvršni direktor Münchenske sigurnosne konferencije (MSC).

Policija je preko platforme X priopćila kako se za sada ne zna ništa o motivu napadača te da polazi od toga da se je napadač djelovao sam. Mediji ukazuju na to da se danas obilježava godišnjica terorističkog napada na izraelske sportaše tijekom Olimpijskih igara u Münchenu 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 Izraelaca.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Bruno
Bruno
11:50 05.09.2024.

Neki "nacionaldemokrat"

5S
505.scrtom
15:34 05.09.2024.

bosanac iz austrije islamskih miroljubivih korijena, pišu njemački mediji. vlastima poznati islamist.

WI
wice
12:44 05.09.2024.

Opet specijalist za otorinilaringologiju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije