JEDNA OSOBA UHIĆENA

Nova pucnjava u školi u SAD-u: Najmanje četvero ubijenih, u bolnicu stigli pacijenti s ranama od metaka

Foto: ABC AFFILIATE WSB/REUTERS
1/2
Autori: vecernji.hr, Hina
04.09.2024.
u 20:10

Ispred zgrade je najmanje pet vozila hitne pomoći te velik broj policajaca. Na mjesto je stigao i medicinski helikopter

Nova pucnjava dogodila se u američkoj školi u Winderu, u saveznoj državi Georgiji, nešto prije podneva po lokalnom vremenu. Isprva je bilo objavljeno kako dvoje mrtvih, no ta brojka se u međuvremenu popela na četvero, dok je ukupno 30-ero ozlijeđenih. Jedna osoba je uhićena, navodi Reuters, a hitne službe opkolile su područje. Ispred zgrade je najmanje pet vozila hitne pomoći te velik broj policajaca. Na mjesto je stigao i medicinski helikopter. 

- Imamo zabilježenih žrtava, ali detalji još nisu poznati - objavila je policija. Lokalna bolnica zaprimila je najmanje četiri osobe s ozljedama od metaka. Policija u Georgiji ranije je potvrdila kako imaju dojavu o aktivnom napadaču u prostorijama škole.

Bijela kuća je priopćila da je predsjednik Joe Biden upoznat s incidentom te da će se vlada nastaviti koordinirati s „federalnim, saveznim i lokalnim dužnosnicima”. Srednjoškolac Sergio (17) ispričao je kako je bio na satu kemije kada je čuo pucnjeve prije podneva. Njegov razred uspio je pobjeći bez ozljeda.

- Profesorica je išla otvoriti vrata kako bi provjerila što se događa. Druga profesorica dotrčala joj je i rekla da zatvori vrata jer je napadač u zgradi - rekao je za ABC News. Studenti su brzo pobjegli u stražnji dio učionice, a dok su se okupljali čuli su vriskove izvana. U jednom trenu netko je počeo i lupati po vratima učionice i derati se: ''Otvarajte vrata''. Kada je lupanje prestalo, ponovno su se začuli pucnjevi.

VODE Pucnjava u školi

POVEZANI ČLANCI:

Inače, SAD je zabilježio stotine pucnjava u školama i na fakultetima u posljednja dva desetljeća, a najsmrtonosnija je rezultirala s više od 30 smrtnih slučajeva na Virginia Techu 2007. Pokolj je izazvao žestoku raspravu o američkim zakonima o oružju i drugom amandmanu američkog ustava, kojim je zajamčeno pravo "držati i nositi oružje". 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
20:05 04.09.2024.

Trebalo je "proslaviti" prvi dan skole na americki nacin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije