Pupovac: Haag neće reći da je bilo genocida s jedne ili druge strane

pupo-test
Marko Čuljat
25.12.2009.
u 12:23

Najmanje što treba hrvatsko-srpskim odnosima i nama Srbima u Hrvatskoj je to da se oživljava politika genocida pred Međunarodnim sudom, tvrdi Milorad Pupovac

- Hrvatska tužba protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde i moguća protutužba Srbije je najveći teret u međusobnim odnosima dvije države. Tužba blokira napredak srpsko-hrvatskih odnosa, a najmanje što treba hrvatsko-srpskim odnosima i nama Srbima u Hrvatskoj je to da se politika genocida oživljava pred Međunarodnim sudom - izjavio je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj za boravka u Beogradu gdje je predvodio izaslanstvo Srba iz Hrvatske na susretu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Pupovac drži kako "Sud neće reći da je bilo genocida s jedne ili druge strane" te da je to nekorisno trošenje novca i da treba ljudim prepustiti da se "vide što se stvarno dogodilo".

On strahuje da bi tužba i protutužba "mogle oživjeti lošu prošlost", a jednima i drugim je potrebno "poboljšanje međusobnih odnosa" i dodaje kako je u pismu predsjedniku Mesiću kojemu istječe mandat,predložio da povuće tužbu protiv Srbije.

Predviđa da bi se moglo dogoditi da Hrvatska i Srbija počnu razgovore o povlaćenju i neulaganju tužbe "kako bi se izbjeglo da novi hrvatski predsjednik i novi odnosi dvije države budu opterećeni takvim problemima".

Ključne riječi

Komentara 351

RA
rakun235
13:22 25.12.2009.

OPOMENA,ti si za umobolnico.

DE
delamarina
16:17 25.12.2009.

Anice@sve se u zivotu vraca ,malo ste sad dobili za drugi rat,vise ste dobili do cetnika i partizana ,sad manji deo ,bog stara,daleko ti kucica.

RA
rakun235
13:01 25.12.2009.

OPOMENI VI RADITE STA HOCETE SA sRBIJOM,A OD NAS BLOKADA OSTAJA,PA NEBI TO DANES

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije