Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

PURINA® PRO PLAN® u suradnji s udrugom Mijau pomaže u educiranju vlasnika mačaka o pravilnoj prehrani nakon sterilizacije

Purina
19.02.2024.
u 10:26

Briga o zdravlju kućnih ljubimaca postaje sve važnija, posebice nakon postupka sterilizacije, a Purina, globalni predvodnik u proizvodnji hrane za kućne ljubimce, s brandom PRO PLAN® aktivno sudjeluje u oblikovanju standarda skrbi za mačke, s posebnim naglaskom na pravilnu prehranu nakon sterilizacije.

Zdravlje reproduktivnog sustava, snižavanje rizika od kancerogenih oboljenja, kontrola populacije mačaka i smanjenje agresivnog ponašanja samo su neke od prednosti sterilizacije. Ovom se prilikom PRO PLAN® udružio s riječkom udrugom Mijau, neprofitnom organizacijom posvećenom očuvanju zdravlja i sigurnosti mačaka u edukaciji vlasnika o nutritivnim potrebama njihovog ljubimca.

"U Purini smo posvećeni pružanju vrhunske brige za kućne ljubimce, a njihova pravilna prehrana je ključna komponenta naše misije. Kroz godine iskustva i istraživanja, shvatili smo da svaka faza života mačke, uključujući i sterilizaciju, zahtijeva pažljiv pristup prehrani. Svjesni smo izazova koje sterilizacija može postaviti pred mačke, stoga smo razvili linije proizvoda koje su posebno formulirane kako bi odgovarale njihovim potrebama. Naša predanost brizi za mačke ne završava samo našim proizvodima. Želimo biti izvor pouzdanih informacija i podrške vlasnicima u svakom koraku njihove skrbi za ljubimce”, rekla je Petra Tomljenović, Group Brand Manager za Jugoistočnu Europu.

Sterilizacija donosi brojne fiziološke promjene u mačjem organizmu, uključujući promjene u metabolizmu i hormonalnom sustavu. Ove promjene zahtijevaju pažljivo planiranu prehranu koja će podržati optimalno zdravlje mačaka i spriječiti eventualne komplikacije. Kvalitetna hrana postaje ključna u održavanju optimalne tjelesne mase, sprječavanju debljanja te podržavanju ukupnog zdravlja mačke.

Purina prepoznaje tu potrebu i predstavlja posebne linije hrane prilagođene steriliziranim mačkama. PRO PLAN® Sterilised linija, pažljivo formulirana s visokim udjelom proteina i pravilnim omjerom hranjivih tvari, igra ključnu ulogu u održavanju zdrave tjelesne i mišićne mase. Ova hrana ne samo da zadovoljava nutritivne potrebe steriliziranih mačaka već i potiče njihovu vitalnost i energiju.

"Udruga Mijau posvećena je promicanju dobrobiti mačaka, a pravilna prehrana prilagođena dobi i potrebama svake mačke igra ključnu ulogu u očuvanju njihovog zdravlja i sreće. Nutritivno bogata hrana mačkama je potrebna za razvoj cjelokupnog organizma, od imunološkog sustava do razvoja kostiju. S obzirom na to da većina vlasnika s kojima se susrećemo nije sigurna čime smiju hraniti svoje ljubimce nakon sterilizacije, u suradnji s PURINA® PRO PLAN® odlučili smo edukativnim materijalima podignuti svijest o važnosti pravilne nutritivne prehrane mačaka. Želimo potaknuti vlasnike mačaka da pravilno prepoznaju i reagiraju na potrebe svojih steriliziranih ljubimaca", istaknula je Sava Jokić iz udruge Mijau Rijeka.

Osim PRO PLAN® Sterilised linije, posebno prilagođene mačkama nakon sterilizacije, Purina nudi PURINA® PRO PLAN® Delicate digestion hranu za mačke s osjetljivim probavnim sustavom te PURINA® PRO PLAN® Derma Care hranu koja kombinira vrhunske sastojke s pažljivo odabranim okusima u cilju održavanja kože i krzna zdravim.

Više informacija o Purina PRO PLAN® nalazi se na webu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije