OGLASO SE RUSKI PREDSJEDNIK

Putin o Prigožinu prvi puta nakon pada aviona: Činio je ozbiljne pogreške, ali je imao cilj

Russian President Vladimir Putin meets with Denis Pushilin, Moscow-installed acting leader of the Donetsk region, in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
24.08.2023.
u 22:38

Iako ruski predsjednik danas ranije ni rječju nije spomenuo pad zrakoplova u kojem je bio Jevgenij Prigožin, naknadno se televizijskim putem obratio javnosti

Dan nakon što se u ruskoj regiji Tver srušio zrakoplov u kojem je poginulo svih 10 osoba, tri člana posade i sedam putnika, oglasio se i ruski predsjednik Vladimir Putin. Podsjetimo, naknadno je potvrđeno kako je u zrakoplovu bio i šef Wagnera Jevgenij Prigožin s još nekoliko istaknutih zapovjednika wagnerovaca. 

Iako se Putin za vrijeme summita BRICS-a nije osvrtao na smrt Prigožina, jednog od njegovih najbližih suradnika, naknadno je u televizijskom obraćanju izrazio sućut obiteljima poginulih. 

- Htio bih naglasiti da su ti ljudi dali znatan doprinos zajedničkoj borbi protiv neonacističkog režima - kazao je Putin. 

>> VIDEO Očevid na mjestu pada Prigožinovog zrakoplova

Putin je također naglasio kako ga je čelnik Istražnog odbora jutros informirao o svim činjenicama koje su dosad poznate. - Istraga će biti detaljno provedena kako bismo došli do zaključka što se dogodilo. Moramo vidjeti što će istražitelji reći u skorije vrijeme - kazao je. 

Potom se osvrnuo na Jevgenija Prigožina, bivšeg šefa Wagnera koji se krajem lipnja pobunio protiv Kremlja, nakon čega je otišao u Minsk.

POVEZANI ČLANCI:

- Znao sam Prigožina jako dugo, još od početka 90-tih. Djelovao je, osim u Rusiji, i u inozemstvu, a posebice u Africi - poručio je, a prenosi BBC. Osim toga, za njega je smatrao da je bio ''talentirani biznismen''.

- Bio je osoba s kompliciranom sudbinom. Napravio je ozbiljne pogreške u životu, ali je i htio ostvariti nužne rezultate - kako za sebe, tako i, u vrijeme kada sam to od njega tražio, za zajednički cilj, kao što je to bilo ovih posljednjih mjeseci - poručio je ruski predsjednik.

>> Situaciju iz minute u minutu možete pratiti ovdje 

VIDEO Putin se obratio BRICS-u: "Rusija je pouzdani partner i prijatelj afričkih zemalja"

Komentara 5

RO
romobil
09:58 25.08.2023.

" Činio je ozbiljne pogreške " (!?)... A što tebe tek čeka zbog tvojih "pogrešaka"? Titulu ratnog zločinca si već zaradio.

DU
Deleted user
09:21 25.08.2023.

nije putler naredbom ubio samo prigožina i wagnerovce, ubio je i dva vozača i stjuardesu

PV
prcko.vita
12:44 25.08.2023.

Kad će Vučića pozvati na čaj? Ipak se on grli sa Zelenskim i kune se da Srbija poštuje teritorij Ukrajine do maksimuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije