nastavit će produbljivati suradnju

Putin: Redovito razgovaram s Vučićem, Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo

FILE PHOTO: Russian President Putin meets with his Serbian counterpart Vucic in Sochi
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
20.09.2022.
u 14:53

Putin je istaknuo da će Rusija nastaviti podupirati Srbiju u zaštiti njena suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti

Rusija će nastaviti produbljivati suradnju sa Srbijom, izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin na ceremoniji uručenja vjerodajnica veleposlanicima u Moskvi, dodavši da redovito razgovara sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

"Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i povijesnu bliskost naših bratskih naroda. Redovito razgovaram s predsjednikom (Srbije Aleksandrom) Vučićem, tijekom osobnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljnjeg razvoja suradnje", rekao je ruski šef države, a prenio ruski portal Sputnjik.

Putin je istaknuo da Rusija cijeni napore srpskih prijatelja da provode uravnoteženu, neovisnu politiku na međunarodnoj sceni i dodao da će Rusija i Srbija nastaviti produbljivati suradnju u ekonomskoj, znanstveno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

Putin je također istaknuo da će Rusija nastaviti podupirati Srbiju u zaštiti njena suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti

"U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, nastavit ćemo pružati našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti", poručio je Putin.

Svečanosti je nazočio i veleposlanik Srbije u Moskvi Momčilo Babić, navodi Sputnjik. 

Srbija na međunarodnoj sceni službeno provodi neovisnu politiku i ustrajava na vojnoj neutralnosti te naglašava da je strateški opredijeljena za eurointegracije, ali da istodobno ne želi narušiti tradicionalna prijateljstva s Rusijom i Kinom.

VIDEO Putin ozbiljno zaprijetio Zapadu: Uvedete li ograničenja cijena, prekidamo izvoz nafte i plina

Komentara 16

OT
otrovnijezik
15:50 20.09.2022.

Pa dajte im onda dva-tri hektara u Sibiru i konačno ih preselite i stavite u jednu državu da ne cvile više.

Avatar RuAF
RuAF
15:28 20.09.2022.

To su prava braća....agresorska....

BA
Barba56
15:52 20.09.2022.

Dva gubitnika .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije