'Rusija je jaka svjetska sila'

Putin: Sve škole u zemlji svaki tjedan započet će ceremonijom podizanja zastave i intoniranja himne

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin delivers a video address to the nation in Moscow
Foto: REUTERS TV/REUTERS
1/3
22.08.2022.
u 11:43

- Uvjeren sam da će državna zastava Rusije uvijek ostati svetinja za sve generacije naših građana. Ona će ih nadahnjivati ​​na vojnu slavu, profesionalna postignuća i nove visine u znanosti, kulturi i sportu. Učinit će ih ponosnima na svoju domovinu - naglasio je

Ruski predsjednik Vladimir Putin, u video obraćanju povodom Dana državne zastave, rekao je da će zastava Rusije uvijek biti svetinja za narod njegove zemlje.

- Danas obilježavamo Dan državne zastave. Odajemo poštovanje službenom državnom simbolu Rusije koji, uz grb i himnu, predstavlja njezin suverenitet i neovisnost te potvrđuje kontinuitet među generacijama našeg multietničkog naroda - istaknuo je, prenosi TASS

- Naša zastava koja je podignuta na prvom ruskom ratnom brodu prije više od tri stoljeća, ostala je simbol Rusije u teškim, izazovnim razdobljima njezine povijesti - pod Petrom Velikim, kada se Rusko Carstvo tek formiralo, na ratištima Prvog svjetskog rata, i usred dramatične promjene kontradiktornih, tegobnih 1990-ih. Dana 22. kolovoza 1991. bijelo-plavo-crvena zastava ponovno se zavijorila nad Rusijom - naglasio je predsjednik. 

Predsjednik je istaknuo da će "od 1. rujna ove godine sve škole u zemlji svaki školski tjedan započeti ceremonijom podizanja zastave i intoniranja himne".

- Uvjeren sam da će državna zastava Rusije uvijek ostati svetinja za sve generacije naših građana. Ona će ih nadahnjivati ​​na vojnu slavu, profesionalna postignuća i nove visine u znanosti, kulturi i sportu. Učinit će ih ponosnima na svoju domovinu - naglasio je. 

- Rusija je jaka, neovisna svjetska sila. Na međunarodnoj pozornici mi smo predani provođenju samo takve politike koja zadovoljava vitalne interese naše domovine - istaknuo je. 

- Državna zastava simbolizira našu vjeru u naše tradicionalne vrijednosti kojih se nikada nećemo odreći. Želja da živimo po vlastitoj volji, da izaberemo vlastiti put i da ga slijedimo, postala je dio genetskog koda našeg naroda - tvrdi. 

VIDEO Ubijena kći bliskog Putinovog saveznika: Eksplodirao joj automobil, otac navodno bio meta

Ključne riječi

Komentara 14

TO
tomislavb2
12:04 22.08.2022.

Da, zastava će vam izliječit siromaštvo i bijedu. lol

MO
moreplovac
13:14 22.08.2022.

Nakon što podignu zastavu i otpjevaju himnu, nazdrave se međusobno i popiju jednu veliku čašu votke, da lakše podnesu atmosferu velike sreće sa još većim vladarom Putlerom.

VO
Vorg
11:55 22.08.2022.

Nešto slično je bilo i u Jugoslaviji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije