Intrigantan dar

Putinov rođendan ipak nije prošao bez neobičnih poklona, za to se pobrinuo Lukašenko

Lukašenko i Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.10.2022.
u 12:11

Putin se i inače voli slikati s traktorima čemu svjedoči niz fotografija i s uglednicima u kabinama različitih modela

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je za svoj 70. rođendan dobio neobičan dar: traktor. Kako prenosi agencija Associated Press, traktor je i svečano uručen. Naime, dok su se čelnici nekoliko bivših sovjetskih nacija sastajali u Konstantinovoj carskoj palači u Sankt-Peterburgu, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko dao je Putinu poklon-bon za vozilo.

Traktori su bili ponos bjeloruske industrije još od sovjetskih vremena. Lukašenko, autokratski vođa koji vlada bivšom sovjetskom nacijom željeznom rukom gotovo tri desetljeća pritom njegujući imidž čovjeka iz naroda, rekao je novinarima da je u svom vrtu koristio model sličan onom koji je poklonio Putinu. Treba reći kako su na sam Putinov rođendan proglašeni i laureati Nobelove nagrade za mir, a jedan od dobitnika je i pritvoreni bjeloruski aktivist za ljudska prava Ales Bijalijacki. Nije poznato kako je ruski predsjednik odgovorio na dar o kojem je vijest objavio Lukašenkov ured. Jer, Putin nije spomenuo poklon bjeloruskog predsjednika u televizijskim izjavama na početku sastanka kada je govorio o potrebi rasprave o načinima rješavanja sukoba između bivših sovjetskih naroda.

Ruski je predsjednik dobio od Lukašenka potvrdu s kojom može podići traktor iz tvornice u Minsku
Foto: PIXSELL

 

Također je istaknuo potrebu razmjene informacija u borbi protiv terorizma, ilegalnih droga i drugog kriminala. Čelnici Zajednice neovisnih država, labavog saveza bivših sovjetskih republika, imaju još jedno okupljanje sljedećeg tjedna u glavnom gradu Kazahstana, Astani. Isto tako treba reći kako se sve događa u vrijeme teških gubitaka ukrajinskog teritorija koji je držala ruska vojska obilježenog i kolonama izbjeglica iz tamošnjih gradova. Kao što je i eksplozija na Kerčkom mostu dan nakon Putinova rođendana došla kao svojevrsna kulminacija tih događaja, jer su ukrajinske snage uspjele napraviti ozbiljne pomake i na jugu prijeteći i samom Krimu. Teško je reći što je Putinu želio poručiti Lukašenko ili je jednostavno primijetio da Putin voli traktore s kojima se često fotografira već godinama.

VIDEO Proslava Putinovog 70. rođendana obavijena velom tajni: Među darovima je i traktor

Komentara 1

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:24 10.10.2022.

Hoće li gospodin Vučić isto tako Putinu pokloniti traktor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije