kritizirala invaziju

Putinova televizija voditeljicu za kaznu šalje na Krim!

Abby Martin
Foto: RT/YouTube screenshot
1/2
04.03.2014.
u 22:34

Abby Martin javno se usprotivila službenom stajalištu Moskve iz televizijske baze u Washingtonu

Voditeljica ruske državne televizije na engleskom Russia Today (RT) bit će za kaznu poslana na Krim jer je u eteru kritizirala rusku invaziju na ukrajinski poluotok. Abby Martin javno se usprotivila službenom stajalištu Moskve iz televizijske baze u Washingtonu, javlja Telegraph.

- To što radim za RT ne znači da nemam uredničku neovisnost, ali svejedno ne mogu dovoljno naglasiti koliko snažno se protivim ikakvoj vojnoj intervenciji u poslove jedne suverene nacije - kazala je i dodala da je ''ono što je Rusija učinila loše.'' Novinarka je istaknula i kako je medijsko praćenje stanja u Ukrajini prepuno dezinformacija. Priznala je da ne zna baš previše o ukrajinskoj povijesti, ali je to nikako, smatra, ne sprečava da tvrdi kako vojna intervencija nije pravi odgovor.

- Ono što Rusija radi je loše. Neću se ispričavati niti braniti vojnu agresiju - zaključila je Martin.

Uprava RT-a uskoro se oglasila priopćenjem. U njemu je rečeno kako je Abby Martin ''zavedena od strane američkih medija''.

- Suprotno uvriježenom mišljenju, RT ne traži potpunu podređenost svojih djelatnika. Oni su slobodni izraziti svoje mišljenje i u privatnom životu, ali i u eteru. Kako je Martin priznala da ne zna previše o Ukrajini, poslat ćemo je na Krim pa nek u epicentru zbivanja donese sud o svemu - navela je televizijska kuća.

Voditeljica je pak odgovorila kako nema namjeru otići u Ukrajinu.

Komentara 13

DU
Deleted user
07:51 05.03.2014.

pitanje za autoricu napisa,pod cijenu da komentar bude obrisan. a ja zabranjen: ako je ruska državna televizija putinova televizija jeli hrt josipovićeva televizija, jeli ard televizija angele merkel i jeli bbc cameronova televizija?

Avatar superhik74
superhik74
17:51 05.03.2014.

Klasicna laz, sama Abby Martin je to jucer komentirla i rekla je da jest kritizirala vojnu intervenciju kao sto je i prije stotine puta kritizirala vojne intervencije "zapadnih demokrata" medjutim ti su isti "slobodni mediji" samo ovu "culi" s obzirom da je kritizirala Rusi, ponudjeno joj je da ide na Krim da se sama uvjeri a ne za kaznu, medjutim nije izgubila posao za razliku od Petera Arneta s CNN-a i Phila Donaghue koji su izbaceni jer su jedini imali muda kritizirati kriminalni napad i okupaciju Iraka. Toliko o zapadnoj demokraciji, slobodi medija i ljudskim pravima. Konsistentna novinarka kritizira svog poslodavca i zadrzi posao za razliku od velikih izvoznika "demokracije" koji se rjesavaju svakoga koji ne pjeva pjesmicu koju mu se naredi. RT je dostupan na Youtube RTAmerica/AbbyMaritin pa se svak moze uvjeriti gledajuci snimku od 4 III 2014. (Breaking the set)

NE
neboiznadzagreba
22:55 04.03.2014.

Što je tu sporno ? Tko bi zagovarao slobodu mišljenja i javnog izražavanja, da je u jeku rata Hrvatska televizija ostavila Miroslava Lazanskog da nam iznosi svoja mišljenja o događajima ? Uostalom, mišljenja sam da Rusija neće napasti Ameriku,ne bine bi li došla do dotične novinarke i deportirala je na Krim , te držim da je sve pod kontrolom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije