Nakon što se poznati kuhar Nikola Lesar na Facebooku javno požalio na visoke cijene u jednom restoranu na Rabu, javila nam se čitateljica Vlatka koja smatra da cijene na Jadranu nisu visoke za turiste jer jedu "vrhunske namirnice, ribu, biftek, škampe, vrhunsko vino i maslinovo ulje".
– Bilo gdje u svijetu te namirnice su jako skupe, ako hoćeš jesti vrhunsko, to ćeš i platiti – kaže čitateljica. Kako bi dokazala svoj zaključak, poslala nam je račun za doručak za četiri osobe u američkom San Franciscu.
"Hrvatska je prejeftina država"
– Sok od naranče 2 decilitra 6 dolara, dva jaja na oko i komadić slanine 13 dolara, dva komada tosta 3 dolara, uz sve to dobiješ neki neukusni polukuhani krumpir i malo GMO voća. Ukupno nas je ovaj doručak koštao 761 kn – objasnila je Vlatka te dodala još jedno iskustvo iz svijeta: – Što reći kada te ispod Eiffelova tornja dva mala sendviča, poslije kojih si odmah gladan, i Coca-Cola u limenci koštaju 50 eura?
Smatra kako je Hrvatska turistima još uvijek prejeftina država. - Poanta u cijeloj priči je da tko hoće jesti, neka jede, a tko ne želi ili ne može neka ne ide na takva mjesta - zaključuje naša čitateljica Vlatka.
Dvije kave i cappuccino - 12 eura
Svoju fotografiju računa iz Pariza poslala nam je i čitateljica Romana koja je dvije kave i cappuccino platila 12 eura, dok je dodala da je pivo ispod Eiffelovog tornja u Parizu platila 10 eura. - Za takav pogled i ugodu i nije puno - napisala je čitateljica Romana.
- Skupoća je relativna stvar. Kada jedeš i piješ negdje, plaćaš i luksuz lokacije, pogled, kvalitetu usluge i naručenog - objašnjava Romana te dodaje da onaj tko voli, taj će i platiti "bez pogovora i naknadnog pljuvanja".
Smatrate li da ste i vi previše platili jelo ili piće ili imate slična iskustva iz svijeta? Pošaljite nam račune na javi@vecernji.net.
Usporeduju najsiromasniju EU zemlju sa SADom. Hajde sad usporedite place ili jos bolje penzije.