sukob interesa

Radman tuži Povjerenstvo, drži da nije morao dati imovinsku karticu

'07.08.2013., Zagreb -  Goran Radman, ravnatelj HRT-a. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
08.08.2013.
u 19:55

U Povjerenstvu vjeruju da je njihova odluka bila ispravna te poručuju kako Radman ima puno pravo tužiti ih zbog takve odluke

Ravnatelj HRT-a Goran Radman pokrenuo je tužbu pred Upravnim sudom protiv Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa jer je morao podnijeti imovinsku karticu. Radman, kako je rekao u intervjuu koji je dao za Večernji list, i dalje smatra da glavni ravnatelj HRT-a nije državni dužnosnik te da je tumačenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa od strane Povjerenstva za HRT krivo i da bi HRT-u prouzrokovalo ozbiljne probleme.

Kako tvrdi Radman, takvo tumačenje znači da je HRT državna televizija i da bi glavni ravnatelj, zaposlenici, a samim time i novinari, postali državni činovnici. U Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa kažu kako i dalje vjeruju da je njihova odluka da i glavni urednik HRT-a mora podnijeti imovinsku karticu bila ispravna te napominju da Goran Radman ima pravo podnijeti upravnu tužbu zbog takve odluke. 

>> Dočekan s ushitom, ali većina na HRT-u sada želi da Radman ode  

>> \'Nova\' Radmanova imovina: Hotel u Bohinju i dionice Microsofta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije