TRAGEDIJA U ČAZMI

Radnik Elektre umro od uboda stršljenova

17.07.2002.
u 00:00

* Kad sam ga vodio počeo je klonuti i više ga sam nisam mogao pridržavati. Pomogao mi je kolega, ali Ivan je već sav poplavio... - priča Zdravko Ranogajec

ČAZMA - Ivan Soplanda (39) iz Grabovnice, radnik Elektre Križ, pogonski ured u Čazmi, preminuo je jučer od više uboda stršljenova. Nesretni slučaj dogodio se tijekom prijepodneva, dok je s još dvojicom radnika Elektre čistio teren ispod dalekovoda kod Šumećana.

- Ivan je s motornom pilom krčio šiblje. Odjednom je ostavio motorku i uzviknuo: "Uboli su me stršljenovi". Prišao sam mu, a on se odmah požalio na glavobolju. Poveo sam ga prema autu i o toj nezgodi mobitelom obavijestio našu centralu Elektre u Čazmi - kazao je Zdravko Ranogajec, koji je prvi pritekao u pomoć nesretnom Ivanu Soplandi.

- Kad sam ga vodio počeo je klonuti i više ga sam nisam mogao pridržavati. U pomoć mi je prišao naš radnik Miroslav Štefović, pa smo ga uspjeli donijeti do vozila. Ivan je već sav poplavio, polijevali smo ga vodom misleći da ćemo mu time pomoći, ali on više nije davao znakove života - dodao je Zdravko Ranogajec.

Na putu prema Čazmi stigla je i Hitna pomoć iz čazmanskog Doma zdravlja, ali ni liječnici nisu više mogli pomoći. Smrt je nastupila vrlo brzo nakon više uboda stršljenova u ruku I. Soplande.

Radnici Elektre s nevjericom su primili tužnu vijest o iznenadnoj smrti svojega kolege s kojim su se vidjeli zadnji put tog jutra, i ne sluteći što će se dogoditi samo koji sat kasnije. Iako je zasad nepoznato koliko se stršljenova obrušilo na Soplandu, uzrok brze smrti tek će utvrditi liječničkom analizom. Ivan Soplanda otac je dvoje djece.

F. Jagatić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije