Ranko Ostojić:

'Predsjednica je trebala staviti ogledalo ispred sebe i govoriti sama sebi'

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.05.2016.
u 23:18

Ono što je danas izgovorila nije u skladu s onim što je govorila na inauguraciji, rekao je Ostojić

Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić rekao je večeras na RTL-u da ono što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla u današnjem obraćanju javnosti nije u skladu s onim što je govorila na inauguraciji.

– Gospođa je trebala staviti ogledalo ispred sebe, trebala je govoriti sama sebi. Jer ono što je danas izgovorila nije u skladu s onim što je pričala na inauguraciji, a ja bih podsjetio da od tada do danas ne treba zatvarati oči. Ne treba zatvarati oči nad tim da je Joe Šimunić danas pomoćnik izbornika reprezentacije bez obzira na kaznu UEFA-e, da dan-danas moramo šutjeti o tome da se viče "Ubij Srbina", da najviše pozicionirani čelnici HDZ-a govore saborskim zastupnicima da otiđu u drugu zemlju, da će se tamo osjećati sigurni. A sramota najveća koja se trenutno događa je da ljudi koji smatraju da naš grb počinje crvenim poljem, a to znači da se odričemo ustaštva, bivaju progonjeni i da moraju paziti na svoju djecu. To je sramota – rekao je Ostojić, koji je istaknuo da ni predsjednica, ni Vlada ni čelnik HDZ-a nisu čestitali Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom.

Komentirajući odluku o raspuštanju splitske organizacije SDP-a, spočitnuo je Ivi Baldasaru polaganje vijenca na spomenik ratnom zločincu Rafaelu Vitezu Bobanu, "pravog imena Ranko".

– Činjenica je da se splitski SDP treba pripremiti za izbore, a mi ga s Baldasarom ne možemo dobiti – rekao je Ostojić, dodajući da mu Baldasar prošle godine nije dao govoriti kao izaslaniku tadašnjeg premijera Zorana Milanovića. Na pitanje ima li ambicije u Splitu ući u utrku za gradonačelnika, odgovorio je:

– Moja ambicija je da SDP u Splitu pobjedi na izborima, a što se tiče kandidata, to će odlučiti Gradski odbor.

>> Reakcije na obraćanje predsjednice: 'Ideološke podjele razaraju hrvatsko društvo'

Komentara 151

PO
pozornik66
23:39 09.05.2016.

Ranko šta ima novo sa svastikom, mora bit daje to predsjednica napravla

DM
Dmitar1.
23:36 09.05.2016.

Pijan je ili...

NO
Norway
23:35 09.05.2016.

Nece vam proci ovaj desant na Split

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije