GENERAL PROTIV GENERALA Krešić i Rojs, Tus i Špegelj šire frontu sukoba

Rat oko Krstičevića i Gotovine

Damir Krstičević
import
08.11.2006.
u 01:12

Niz TV istupa generala Antona Tusa, bivšeg načelnika Glavnog stožera HV-a i, potom otvorenih pisama i reakcija general bojnika Marinka Krešića uime Hrvatskog generalskog zbora, znači da hrvatski generali šire frontu međusobnog sporenja. Početak sukoba bio je angažman HGZ u korist optuženog Branimira Glavaša, što je Tus nazvao "sramotnim", da bi Krešić i Rojs Tusu plasirali njegovu zapovijed iz 1991. kojom naređuje likvidaciju ekstremnih oficira JNA. Tus smatra da HGZ zlorabi i ime generala Gotovine, te da "im se zbog svega toga ne pridružuju drugi časnici, poput Krstičevića".

Zašto uvlačite u priču generala Damira Krstičevića odgovara odmah Krešić i pita Tusa je li ga pitao za odobrenje te je li ga od trenutka kada ga je Stjepan Mesić umirovio ikada nazvao i pitao kako mu je. U pismu Krešić nastavlja: "Ali, Krstičević je nazvao nas... odmah nakon što je čuo vaše riječi u središnjem Dnevniku HTV-a... i iskazao nam potporu... ne mora general biti član HGZ-a da bi bio sa svojim suborcima."Reagirao je i na izjavu generala Špegelja Večernjem listu, u kojoj on za Krešića i Rojsa predlaže psihijatriju.

Mi vam takvo što ne preporučujemo... ne želimo vam muku koju prolaze mnogi naši suborci... sram vas bilo, gospodine Špegelju", piše Krešić. Tusu, pak predbacuje što spominje Gotovinu i pita ga što je konkretno učinio da bi spriječio optužnicu za zločinački pothvat. Reagira i Ivan Grbavac Cobra, zapovjednik koji je primio "spornu zapovijed" i osvajao vojarnu u Bjelovaru. Mora se priznati da je Tus izniman vojnik i da je pošteno odradio svoj posao. Zapovijed nije sporna, samo mu zamjeram što nikad nije stao iza podčinjenih kaže Cobra i tvrdi da Tus nije nasjeo na igru KOS-a, kao što to kaže D. Domazet Lošo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije