KOD ŠIBENIKA

Ribolovca napala barakuda u Jadranu, završio je u bolnici: 'Jako je bizarno da se to dogodilo'

Foto: Pexels
1/3
25.09.2024.
u 18:16

Barakude ili škarami inače tamnosive ribe dugačke i do 2 metra, a smatraju se vrlo grabežljivima. Također su i vrlo brze i snažne, a na svoj plijen se zalijeću naglo iz dubina

Podvodnog ribolovca iz Slovenije jučer je kod otoka Blitvenice, nedaleko od Žirja u šibenskom arhipelagu, napala riba barakuda. Nakon što ju je Slovenac upucao podvodnom puškom, riba ga je napala, zbog čega je bio i hitno prevezen u bolnicu u Šibeniku. Jutarnji list prenosi kako je ribolovac izvan životne opasnosti, no zadobio je ozljede glave.

- Ovo je jako bizarno da se dogodilo. Prvi put čujemo da je škaram napao nekog podvodnog ribolovca. Redovno idem u podvodni ribolov i nikad nisam nešto tako doživio, a niti čuo da je riba napala nekog - ispričao je drugi ribolovac. Sve je potvrdila i šibensko-kninska policija. 

- Prema informacijama koje imamo, ribolovac nije u životnoj opasnosti. Nakon što je ustrijelio ribu, ona ga je napala tako da ga je nekoliko puta udarila u masku. Zbog loma dijelova maske zadobio je ozljede pa je prevezen u bolnicu - naveli su.

Barakude ili škarami inače tamnosive ribe dugačke i do 2 metra, a smatraju se vrlo grabežljivima. Također su i vrlo brze i snažne, a na svoj plijen se zalijeću naglo iz dubina. Morski biolog Petar Kružić smatra da nije neobično da je barakuda napala čovjeka, ali one nikada ne napadaju iz čista mira.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Vrhunac vodenog vala poplavio Zeleni otok uz Dunav

1/31
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije