Zadar i dalje bez proračuna

Ričard: Čujem da gradonačelnik Dukić (HDZ) sad ipak piše naše amandmane. Sutra će dobiti ocjenu

Frane Šarić
05.09.2024.
u 16:58

Gradonačelnik Branko Dukić (HDZ) je, podsjetimo, ipak pristao na uvjete nezavisne liste Enia Meštrovića i najavio prihvaćanje većine njihovih amandmana za podršku proračunu

Opet je prekinuta sjednica gradskog vijeća i Zadar i dalje nema proračun. Do usvajanja je još jedan dan, a hoće li biti prihvaćen proračun ili dolazi do raspuštanja gradskog vijeća u kojem većinu ima oporba kontra HDZ-ovog gradonačelnika ovisi o njegovu prijedlogu proračuna koji će se naći na sutrašnjoj sjednici. Gradonačelnik Branko Dukić (HDZ) je, podsjetimo, ipak pristao na uvjete nezavisne liste Enia Meštrovića i najavio prihvaćanje većine njihovih amandmana za podršku proračunu. 

- ⁠Tražim da se do sutra i nove sjednice skine točka proračuna s dnevnog reda jer to nije naše štivo. Čuo sam da sada Dukić piše naše amandmane, a mi ćemo mu dati ocjenu za domaći rad  - rekao je Enio Meštrović alias Ričard koji traži da u proračunu budu sredstva za kupnju stanova u Zagrebu za boravak obitelji onkoloških bolesnika koji se tamo liječe, jednokratnu uplatu umirovljenicima, besplatne usluge čistoće do kraja godine, sve u vrijednosti 7,5 milijuna eura.  

Daniel Radeta iz SDP-a tražio je ponovno da se glasa i uvrsti točka o prostornom planu kontra HDZ-ovog prijedloga, a Ante Rubeša iz AM to podržao. Sjednica je vecinom glasova opet prekinuta, a nastavak je sutra.

Inače, na početku sjednice zadarskog gradskog vijeća, istaknuta je informacija da je prvi čovjek DP Zadar Damir Biloglav istupio iz DP-a i da je odsad nezavisni vijećnik. On je inače saborski zastupnik sa zamrznutim mandatom u Saboru.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Ričard otišao sa sjednice zadarskog gradskog vijeća

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije