ZADNJI DAN ŠKOLE

Zadarski maturanti bacili turistkinju u more

Pula maturanti
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/28
16.05.2014.
u 15:00

Pogledajte kako su maturanti diljem Hrvatske obilježili zadnji dan nastave

Riječki maturanti obilježavaju zadnji dan nastave, a po prvi je put njima u čast priređen program "matuRIjade" na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, koju je organizirala Primorsko-goranska županija u suradnji s Gradom Rijekom, Policijskom upravom primorsko-goranskom, predstavnicima maturanata, Hrvatskim nogometnim klubom i medijskim pokroviteljima. Scenski i glazbeni program osmislili su sami maturanti.  

Prva riječka "matuRIjada" ujedno je humanitarnog karaktera, maturanti su se aktivno  uključili u prikupljanje namirnica za socijalnu samoposlugu. Cilj je  osvijestiti mlade ljude da zadnjeg dana škole pomognu potrebitima, socijalno  ugroženim  sugrađanima, umjesto  da  bacaju  brašno. Ipak, kako mladosti i priliči, neki nisu mogli odoljeti uvriježenom posipanju brašnom, tako da je već od jutra Korzo bio zabijeljen.

Ludilo uz ples, pjesmu, zviždanje i alkohol

Generacije bjelovarskih srednjoškolaca na odlasku s nestrpljenjem su dočekale svoj Dan maturanata i obilježili ga popularnom "norijadom". Kao i prethodnih godina Grad Bjelovar za svoje je maturante upriličio organizirano slavlje uz obilje glazbe na starom rukometnom igralištu. Međutim, prema tradiciji slavljenički je dan započeo šetnjom, s obzirom na to da su stotine maturanata stvorile povorku i prodefilirale gradskim ulicama uz gromoglasno zviždanje i pjesmu. A potom je uslijedilo nezaboravno ludilo na otvorenom uz neumorni ples, pjesmu iće i piće. A za pozitivno ozračje pobrinula se Udruga Revolucija, odnosno koncertna zvučna kulisa bandova Ledena Santa, Panjevi, Blockbuster, Pacova Kašika, Korak, DJ Pitch Please, te Hot Stuff.

Zadarski maturanti bacili turistkinju u more

U Zadru su dva maturanata tijekom "ludijade" u petak prijepodne bacili u hladno more turistkinju iz Poljske. Svemu je navodno prethodilo i guranje u more nekoliko maturantica. Tako se zadarska "ludijada" nije zaustavila samo na zasipanju brašnom prolaznika i maturanata međusobno. Dva maturanta su privedeni u policiju.

A u galeriji možete pogledati kako su maturanti u drugim gradovima diljem Hrvatske obilježili zadnji dan nastave.

>> Tisuće maturanata krenulo s Trga, promet u zastoju

Komentara 27

DE
DelminiumHrvatska
15:48 16.05.2014.

dakle matura ispit zrelosti, pa gdje je tu zrelost?

KA
kafka
15:45 16.05.2014.

Zar je to proslava? Zar se to dozvoljava? Oprostite ali to nije normalno!

KA
KatarinaMedici
15:15 16.05.2014.

Bolje da su brašno donirali pučkim kuhinjama. I ja sam davno bio maturant ali su i vremena bila drugačija. Pšenicu nismo uvozili nego smo imali svoje brašno...pa ako smo i prosuli koju tonu, kupilo se još ii potrošnje je barem bilo...ovo danas je koma. Nema naše pšenice, sve je uvoz..potrošnje gotovo da nema...ima samo sve više korisnika pučkih kuhinja i "kontejnera"..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije