OBJAVILA UDRUGA PARITER

Rijeka uvodi besplatne menstrualne potrepštine u svim osnovnim školama

Foto: Goran Kovacic/Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
27.10.2021.
u 14:35

I dalje polažemo nade u Vladu Republike Hrvatske da će uskoro shvatiti jasne i nedvosmislene poruke javnosti i smanjiti porez na menstrualne potrepštine na pet posto, napisali su

Rijeka će uvesti besplatne menstrualne potrepštine u svim osnovnim školama u gradu, objavila je to udruga PaRiter. 

- Nevjerojatno smo ponosne što je naše istraživanje 'Tetka Perioda' polučilo ovakve proaktivne reakcije, oglasili su se iz Udruge na Facebooku. 

- No, i dalje polažemo nade u Vladu Republike Hrvatske da će uskoro shvatiti jasne i nedvosmislene poruke javnosti i smanjiti porez na menstrualne potrepštine na pet posto, kako bi umanjili društvenu nejednakost, uklonili seksizam iz zakona i pokazati da su spremni odreći se mizoginih nameta, nadodaju.

Rijeka će ovim potezom biti drugi grad u Hrvatskoj koji će uvesti besplatne higijenske potrepštine za školarke. Varaždin je prvi uveo ovu odluku za sve osnovne škole u gradu, i to početkom ove školske godine. 

>> VIDEO Ženi iz Čakovca rekli da ima tumor u nosu, no onda je doznala što se dogodilo na prvoj operaciji.

Komentara 2

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
05:03 28.10.2021.

Bravo !

DI
Dingo
15:01 27.10.2021.

Stjecanje bodova političarima na naš račun. Umjesto da se pokrenu prave demografske mjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije