PRIVEDENE ČETIRI OSOBE

Riješen slučaj paljenja automobila taksista Ubera: Palicama udarali po vozilu pa ga zapalili bengalkom

An illustration picture shows the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign September 15, 2014.    REUTERS/Kai Pfaffenbach/Illustration/File Photo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.10.2016.
u 20:50

U automobilu se najprije zapalila tkanina na sjedalima, a vatra se ubrzo proširila na unutrašnjost i stražnji vanjski dio vozila.

Policija je izvijestila da je uhitila i pritvorskom nadzorniku predala četiri osobe koje sumnjiči da su u rujnu zapalili automobil taksista Ubera na zagrebačkom Vrbiku.

U priopćenju na svojoj internetskoj stranici zagrebačka policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri osumnjičene osobe u dobi od 28, 33, 39 i 40 godina.

Terete ih da su 27. rujna oko 1.35 sati prišli automobilu zaustavljenom u Ulici Ivana Lučića izudarali ga palicama i potom kroz razbijen prozor ubacili "najvjerojatnije zapaljenu signalnu baklju tzv. bengalku".

U automobilu se najprije zapalila tkanina na sjedalima, a vatra se ubrzo proširila na unutrašnjost i stražnji vanjski dio vozila. Vandali su, prema tvrdnjama policije, na autombilu istovremeno probili i razrezali gume.

"Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave", izvijestila je policija koja uhićene tereti za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" na štetu 36-godišnjeg vozača.

Prema pisanju medija napadači na Uber taksi bili su maskirani, a vozač je umalo izgorio. Kada su vidjeli da je automobil planuo napadači su se navodno razbježali po okolnim ulicama.

>> “Prestali smo voziti za Uber, strah nas je i prijete nam”

Komentara 2

DU
Deleted user
23:20 12.10.2016.

nemam nikakve simpatije prema radio taxi zagrebu. nekad davno su me znali oderati po džepu u ono malo slučajeva kad sam se odlučio koristiti taxi a ja nisam bio dovoljno drzak da se zauzmem za sebe i pravdu

AO
ante.oreskovic75
08:34 13.10.2016.

A da konačno policija i prije svega sud počnu praviti red.To su možda isto zaigrani "maloljetnicima "28 godina na više.Hrabro maskirani idi o ti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije