Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slike pištolja, fotografije s mecima

Roditelji u panici nakon zadnjeg incidenta u školi: 'Majkama uvijek prođe crni scenarij kroz glavu'

Prazna učionica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.05.2023.
u 09:37

Sve je više incidenata u hrvatskim školama nakon strašnih događaja u Srbiji.

Ispred zagrebačke osnovne škole u kojoj je dječak, navodno osmog razreda, kolegama slao slike metaka, okupili su se uplašeni roditelji. Iz škole su taj dan, kad se dogodio incident, dobili obavijest da dođu po svoju djecu. I policija je tad bila u školi. navodno su ulazili u razrede, fotografirali poruke na mobitelima i računalima. Bio je to zadnja u nizu sličnih situacija u hrvatskim školama.

Učenicima su objasnili da je situacija pod kontrolom i kako samo moraju obaviti protokolarne postupke. Učenici su se navodno najviše uplašili kad su zatvorili vrata škole i učionica, pišu 24sata. Njima su scene opisali i neki roditelji.

VEZANI ČLANCI:

"Majkama uvijek prođe crni scenarij kroz glavu. Ne možemo reći da nam nije svejedno, posebice nakon zadnjih zbivanja u Srbiji. Imamo povjerenja u naše škole, ali kad dobiješ poruku od svog djeteta da je policija u školi i uz to pročitaš riječi meci, oružje... Uh, već me trnci prođu"; ispričala je majka. 

Ravnateljica je jučer rekla kako učenici nisu bili u opasnosti te da su postupili po protokolu. Nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi početkom svibnja u kojoj je učenik (13) ubio desetero ljudi, zaredali su maloljetnički incidenti u Srbiji, ali i u hrvatskim školama. Učenica je nedavno izbačena iz jedne bjelovarske srednje škole jer se ispostavilo da ima popis kolega koje želi ubiti. U zagrebačkoj osnovnoj školi dječak je na društvenim mrežama objavio sliku s oružjem, a slično je učinio i učenik osnovne škole u Međimurju

U zagrebačkoj policiji ne žele govoriti o pojedinačnim slučajevima. No priznaju da je incidenata koji izazivaju zabrinutost sve više. Doznajemo da provode određeni broj kriminalističkih istraživanjima vezanih uz neprimjerena ponašanja i komentare djece i maloljetnika vezano uz aktualne događaje".  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije