Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA RASPLETU

Rok za poboljšanje ponude - 23. rujna

Šef Ine Dragičević (na slici lijevo) još nije komentirao ponudu MOL-a
Foto: Ž. Grgurinović
12.09.2008.
u 19:26

Nakon izjava najodgovornijih ljudi Upravnog odbora Fonda branitelja, preostaje još da taj fond i službeno obznani svoju odbijenicu na ponudu MOL-a u aktualnom preuzimanju Ine. Od početka sve je išlo prema ovakvome ishodu, a s obzirom na to da se vrijeme zaključivanja javne ponude bliži, očito je da je Fond htio s tim upoznati javnost.

No, čini se da je važniji datum 23. rujna, kad prema proceduri javne ponude, 10 dana uoči zaključenja, preuzimatelj ima mogućnost financijski pojačati svoju ponudu. Nema naznaka da je MOL spreman to učiniti, ali očito se uoči tog roka stvara pritisak na mađarsku kompaniju.

Idući tjedan stoga će vjerojatno biti bogat raznim izjavama, analizama, lobiranjima, a i predsjednik Uprave Tomislav Dragičević zakazao je neformalno druženje s novinarima u ponedjeljak u Muzeju za umjetnost i obrt. Uprava Ine imala je mogućnost izjasniti se o kvaliteti MOL-ove ponude, no ona je to mudro izbjegla učiniti, barem dosad. Idućeg tjedna i braniteljski predstavnici bit će češći gosti Vlade jer se zapravo tada odlučuje o javnoj ponudi.

Odustanak Fonda branitelja bit će jak signal i ostalim velikim investitorima da se suzdrže od prihvaćanja ponude, pa će biti zanimljivi sljedeći potezi Mola.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije