ČULE SE EKSPLOZIJE

Rusi još jednom napali Kijev: 'Treći put zaredom su koristili sjevernokorejske rakete'

Russian drone strike in Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/3
18.08.2024.
u 07:27

Rusija je u nedjelju lansirala svoju treću balističku raketu na Kijev u kolovozu, a preliminarni podaci pokazuju da je svo zračno oružje uništeno pri približavanju gradu, priopćila je vojna uprava ukrajinskog glavnog grada

Ukrajinske jedinice protuzračne obrane pokušavale su odbiti ruski zračni napad na Kijev rano u nedjelju, priopćila je vojna uprava ukrajinskog grada, dok je guverner ruske regije Rostov rekao da su krhotine ukrajinske bespilotne letjelice izazvale požar u industrijskom skladištu.

Rusija je u nedjelju lansirala svoju treću balističku raketu na Kijev u kolovozu, a preliminarni podaci pokazuju da je svo zračno oružje uništeno pri približavanju gradu, priopćila je vojna uprava ukrajinskog glavnog grada. "Ovo je već treći balistički napad na glavni grad u kolovozu, s točnim razmakom od šest dana između svakog napada", rekao je Serhiy Popko, šef kijevske vojne uprave u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

“Prema preliminarnim informacijama, Rusi su opet, treći put zaredom, najvjerojatnije upotrijebili sjevernokorejske balističke rakete", dodao je Popko, napominjući i da su jedinice protuzračne obrane Ukrajine također uništile niz bespilotnih letjelica koje je lansirala Rusija.

Reuters je rano ujutro u nedjelju izvijestio da je njihov svjedok u Kijevu čuo eksplozije koje su zvučale poput sustava protuzračne obrane. Kijev, njegova okolna regija i većina središnje i sjeveroistočne Ukrajine (bili) su pod upozorenjem o zračnim napadima od oko 02,00 sata (GMT). Istodobno, iz ruske regije Rostov su izvijestili da je ukrajinski napad dronovima izazvao požar dizelskog goriva u industrijskom skladištu.

"Vatrogasne jedinice pozvane su da ugase požar", rekao je guverner jugozapadne ruske regije Rostov Vasily Golubev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Baza, Telegram kanal blizak ruskim policijskim snagama, objavio je da je oštećeno skladište nafte u Rostovu. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine. Kijev je često govorio da su njegovi zračni napadi na rusku vojnu, energetsku i prometnu infrastrukturu odgovor na stalne napade Moskve na ukrajinski teritorij.

POVEZANI ČLANCI:

Opseg napada nije odmah jasan, a Popko je rekao i da trenutno nema izvješća o žrtvama ili šteti. Reuters nije mogao neovisno potvrditi tip lansiranih projektila. Reutersov svjedok čuo je eksplozije koje su zvučale poput sustava protuzračne obrane rano u nedjelju. Otprilike dva sata nakon početnog napada, Kijev, njegova okolna regija i većina središnje i sjeveroistočne Ukrajine bili su pod novim upozorenjima o zračnim napadima, s prijetnjama novih projektila prema gradu, rekle su ukrajinske zračne snage.

>> VIDEO Ukrajinci srušili ključni ruski most: 'Njegovo uništenje moglo bi značajno otežati Putinove operacije'

Ključne riječi

Komentara 3

LU
luftbrenzzer
18:24 18.08.2024.

Svjedočimo sve jačim i ubojitijim oružjima koje se ubrzano uključuju u sukob pa je iz toga lako izvući logički zaključak da će se sukobi okončati tek po uvođenju najrazornijih (gljivastih) oružja. Tako je bilo i u Japanu 1945 kad je Amerima dodijalo gubiti na tisuće vojnika, brodovlja i ratne tehnike, ljuljnuli su jednu pa onda drugu A-bombu i kapitulacija Japana je promptno uslijedila. Dakle jedna fanatična vojska čuvena po svojoj izuzetnoj sposobnosti i neusporedivoj hrabrosti pokleknula je za dva tri dana. Sve nekako mislim da se ubrzano približava trenutak kad će Rusima dojaditi neprekidno krvarenje i strašni gubici na svim frontovima (sada čak i u Rusiji) i da će se odlučiti na prokušanu američku taktiku slamanja neprijatelja.

Avatar Ivanvečernji
Ivanvečernji
16:56 18.08.2024.

Za ove korejske iznimno precizne i iranske još preciznije ne treba suglasnost država proizvođača, dok za američke i engleske treba, za ruske ne treba, oni imaju najsuvremenije sovjetske

Avatar IvanR
IvanR
08:23 18.08.2024.

Ne budi mala beba, ne ratuje Ukrajina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije