Vjerni navijač

San Lorenzo gostuje u Rimu. Na tribinama i papa Franjo?

'Pope Francis gestures as he speaks during a weekly general audience in Saint Peter's Basilica, at the Vatican April 3, 2013.    REUTERS/Stefano Rellandini (VATICAN - Tags: RELIGION)'
Reuters/PIXSELL
17.04.2013.
u 09:59

U kolovozu u Rimu gostuje argentinski nogometni klub San Lorenzo za koji navija Jorge Bergoglio

Papa Franjo mogao bi prisustvovati jednoj nogometnoj utakmici na Olimpijskom stadionu u Rimu. Naime, 10. kolovoza u Rimu gostovat će argentinski nogometni klub San Lorenzo, za koji navija Jorge Bergoglio, sadašnji papa Franjo.

Mogućnost da nogometnom susretu argentinske momčadi s jednim rimskim klubom, Romom ili Laziom, nazoči papa Franjo iznio je predsjednik San Lorenza, Matias Lemmens novinarima u Buenos Airesu.

Na Olimpijskom stadionu igrat će se turnir u troje, dakle dvije rimske momčadi i argentinska, a zarada od ulaznica, kako je najavio Lemmens, bit će namijenjena siromašnom predgrađu s barakama (bidonville) Buenos Airesa koje je Bergoglio kao nadbiskup argentinskog glavnog grada često posjećivao. Ako će 10. kolovoza Franjo prisustvovati jednoj nogometnoj utakmici, bit će to prvi put da jedan papa sjedi u publici.

>>Okrugli stol Večernjeg lista: Može li papa Franjo obnoviti Crkvu?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije