Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOVEDENI SU U TU SITUACIJU'

Sanja Barić: To je to! Nebitno je što privatno mislimo, moramo se držati toga što Ustavni sud kaže

Sanja Barić i Zoran Milanović
Foto: Pixsell
1/5
19.04.2024.
u 14:36

Mi moramo poštivati opća pravila izborne utrke i ustavno-pravnog poretka. U kojem predsjednik Republike ima sasvim specifičnu ulogu. To je jedna jedina osoba koja ima izrazito specifičnu ulogu u ovom cijelom postupku. To je to - kaže profesorice Barić

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost doveo u poziciju da ne može biti mandatar za  sastav buduće vlade kao ni premijer.

Ustavna stručnjakinja Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dala je svoj prvi komentar reakcije Ustavnog suda za Večernji list. 

- To, što Ustavni sud kaže, to je to. Nije važno što kaže Sanja Barić ili bilo tko drugi. Ustavni sud je rekao. I to je to. To je ustavno-pravni poredak, to je vladavina prava i moramo se naprosto toga držati. Tim više što je Ustavni sud dao upozorenje i ranije. I svi smo govorili da imamo veliki problem. A ovo je sada situacija u koju su naprosto dovedeni. Sve što je rekao Ustavni sud, to je to. Nije važno što mi privatno mislimo i koga bismo mi željeli za premijera, ili kakvu Vladu. To je nebitno. Mi moramo poštivati opća pravila izborne utrke i ustavno-pravnog poretka. U kojem predsjednik Republike ima sasvim specifičnu ulogu. To je jedna jedina osoba koja ima izrazito specifičnu ulogu u ovom cijelom postupku. To je to - kaže profesorice Barić. 

Komentara 115

PP
pavisic.pajo
15:30 19.04.2024.

Ustavni sud ne kaže ništa, ali ustavni sudac Šeparović kaže da je Ustav iznad naroda.

DU
Deleted user
15:22 19.04.2024.

Opet ova izvirila iz stražnjice AP-a ( još se ništa ne zna o tome tko je AP ? )

NO
nogomet90tih
15:59 19.04.2024.

Ustavni sud se prijeti poništavanjem odluke Sabora koji je izabrao te ustavne suce. Tko ima imalo u glavi shvaća da Ustavni sud izaziva državni udar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije