U SIRIJI

Saveznici pod vodstvom SAD-a uništili gotovo 300 vozila IS-a

Islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
23.11.2015.
u 14:32

Koalicija je u nedjelju izvela 19 napada na IS u blizini jedanaest iračkih gradova i još 14 u blizini pet sirijskih gradova

Sjedinjene Države i saveznici tijekom vikenda su izveli dodatne napade na IS, među kojima i dva u Siriji u kojima je uništeno gotovo 300 vozila te naftno postrojenje, izvijestila je koalicija koja vodi operacije.

U dva subotnja napada na Dajr Az Zavr i Al Hasaku uništena su 283 vozila IS-a i jedno naftno postrojenje koje je zauzeo IS, stoji u priopćenju koalicijskih snaga objavljenom u ponedjeljak.

Koalicija je u nedjelju izvela 19 napada na IS u blizini jedanaest iračkih gradova i još 14 u blizini pet sirijskih gradova, stoji u priopćenju.

U četiri napada blizu sirijske Hasake, među ostalim su pogođene tri taktičke jedinice IS-a i četiri zgrade, a u četiri napada blizu iračkoga Ramadija uništene su dvije taktičke jedinice IS-a, improvizirana eksplozivna naprava, borbeni položaji i drugi ciljevi.

>> Sirijska vojska uz potporu Rusa oslobodila dva strateška naselja

>> 'Glavni podupiratelji ISIL-a su Turska, Saudijska Arabija i Katar!'

Komentara 18

I1
ing-12345
19:40 23.11.2015.

Rusi su razotkirli Obamine lažne napade na ISIL. Samo danas su rusi pokazli uništenje skladišta nafte . Radi se o rezervoarima koji se inače vide iz svemira a Obama ih u 3 godine borbe protiv ISIL-a nije ni taknuo. Too samo govori da Obama podržava ISIL.

Avatar zong
zong
15:54 23.11.2015.

I to su uništili u samo dvije godine! Rusi su prošli tjedan uništili 400...

JU
justicepeace
15:20 23.11.2015.

Ne saljite ISIL na sjever prema Europi, sprijecimo prorocanstva. Saljite ih na jug u Afriku da ih divljac pozdere i 100'C sprzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije