DOM & VRT

Savjetujemo kako svom bilju osigurati vode kad niste kod kuće

cveće
02.06.2013.
u 14:10

Proljetna suša nije uvijek vidljiva oku, a može prouzročiti velike štete na biljnom materijalu. To je vrijeme kad biljke najviše rastu, razvijaju se korijenje i listovi, otvaraju se cvjetovi.

Iako je veća potreba biljaka za vodom najviše izražena u kraćem razdoblju godine, koje se zbog promjene klime pomiče sve više u proljeće, baš je to vrijeme najvažnije za rast i uspješan razvoj ukrasnih biljaka.

 – Proljetna suša nije uvijek vidljiva oku, a može prouzročiti velike štete na biljnom materijalu. To je vrijeme kad biljke najviše rastu, razvijaju se korijenje i listovi, otvaraju se cvjetovi. I tada biljke imaju velike zahtjeve za vodom – kaže Darko Uidl, dipl. ing. šumarstva iz Vrtnog centra Zrinjevac. Biljka je u to vrijeme kao trudnica, vrlo je osjetljiva i puno treba, a ne smije biti ni gladna ni žedna. Odnosi se to na trajnice i ljetnice. Svoje zahtjeve imaju i travnjaci iako će oni ipak lakše sve preživjeti jer vlati trave stvaraju krošnjicu koja zasjenjuje tlo i tako sprečava njegovo isušivanje. Zanemarite li tada da vašim biljkama treba voda, zbog stresa mogu se javiti brojni problemi, među kojima i pojačana osjetljivost na gljivice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije