zajedno na izbore

SDP, HNS, HSU i HSLS u koaliciji "Rad za naš grad"

Petrinja koalicijski sporazum (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
20.02.2013.
u 20:44

Za sada je ovo najbrojnija koalicija stranaka u Petrinji, a četiri čelnika sigurna su u izbornu pobjedu i prelaženje iz sadašnje oporbe u aktivno vladanje gradom.

PETRINJA – Pod istim nazivom „Rad za naš grad“, kao i prije četiri godine, ponovo će u lokalne izbore koalicija četiri stranke iz Petrinje. Sporazum o zajedničkom nastupu večeras su potpisali predsjednici gradskih organizacija, podružnica i ogranaka Svjetlana Lazić (SDP), Darinko Dumbović (HNS), Josip Vuić (HSU) i Zlatko Medved (HSLS). Za sada je ovo najbrojnija koalicija stranaka u Petrinji, a četiri čelnika sigurna su u izbornu pobjedu i prelaženje iz sadašnje oporbe u aktivno vladanje gradom.

– Zadržali smo stari naziv jer su Petrinji potrebni rad i razvoj, a osobito zapošljavanje. Brinut ćemo o potrebama građanki i građana, a posebno o obrtnicima, malim poduzetnicima, nositeljima OPG-ova, jer oni garantiraju nova radna mjesta i pokretanje zapošljavanja. Surađujući s državnom vlasti snažnije ćemo zastupati interese zapostavljene Petrinje i Zagrebu ukazivati da je Hrvatska do Une, a ne do Kupe- kazao je Darinko Dumbović, lider ove koalicije, politički najiskusniji, bivši zamjenik gradonačelnika, aktivni vođa oporbenog bloka u sadašnjem Gradskom vijeću Petrinje. Svjetlana Lazić kazala je kako će na izborima za 88 dana oni ispisati pobjednički recept i Petrinjcima služiti iduće četiri godine. Obnovljeni ogranak HSLS vodi Zlatko Medved, nezavisni vijećnik u Skupštini SMŽ, u političkom županijskom preslagivanju isključen iz HNS u ljeto 2009. U ovom četverolistu, liberali su novi partner, zamijenili su prije četiri godine aktualni DC, koji sada nije u igri.

Na potpisivanju sporazuma rečeno je da će naknadno objaviti imena dužnosnika iz svojih redova, naglasili kako su otvorenih vrata ostalim srodnim strankama i nezavisnim listama, a D. Dumbović posebno je imenovao dr. med. Miroslava Gregurinčića, kojem „nude mjesto koje god želi“.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar kravata
kravata
08:19 21.02.2013.

svi u jednu stranku bit čete jači bržije odlućit za dobro onima koji vas izaberu, ovo su samo interesi političara raličiti mišljenja.

DJ
djakputnik
22:22 21.02.2013.

Koje su to moralne vertikale, svaka čast. Dumbović je čovjek od riječi, ZNA SE! A Medved HNS/HSLS, ... ?

AJ
ajam
23:43 21.02.2013.

Ova tri muskarca , pa tko njima vjeruje? Ne znam ovu curicu, al njoj bih malo povjerovao. Darinko, casna ti pionirska rijec, uvijek si na zadatku kada treba pricat. Boze sacuvaj Petrinju od ovih koji je vode. Od gradonacelnika , , koji misli da je u sluzbi profesora , pa to napisao na vratima, da ljudi imaju obzira prema njegovom nauku, a on je samo imenom i prezimenom Gradonacelnik Petrinje i nije biran od gradjana da bude profesor. Covjek nagradjen zaslugama iz Topuskog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije